fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ook maaiers, schudders en persen in Pöttinger Harvest Assist-app

De Pöttinger Harvest Assist-app geeft tijdens de grasoogst weer waar nog gemaaid, geschud of geharkt moet worden én of bewerkingen al zijn uitgevoerd. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Harvest Assist-app uitgebreid. Naast opraapwagens en cirkelharken vind je nu ook maaiers, schudders, bandharken en rondebalenpersen in de app.

Pöttinger introduceerde zijn Harvest Assist-app in 2022. De app geeft tijdens de grasoogst aan waar nog gemaaid, geschud of geharkt moet worden én of bewerkingen al zijn uitgevoerd. Pöttinger heeft de app voor seizoen 2023 uitgebreid. Naast opraapwagens en cirkelharken zijn nu ook maaiers, schudders, bandharken en rondebalenpersen aan de app toegevoegd.

Status grasoogst

Alle bewerkingen die nodig zijn voor de grasoogst staan overzichtelijk in beeld en worden realtime doorgegeven. Zodoende heb je snel een overzicht van de voortgang van de werkzaamheden op het veld.

Vragen die in de drukke oogstperiode gesteld worden, kun je snel beantwoorden door even te kijken op de app. Denk aan: op welk perceel wordt momenteel gemaaid, geschud en geharkt? En waar moet dit nog gebeuren? Zodra de bewerking op het perceel gereed is, wijzigt de trekkerchauffeur de status.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Machines realtime in beeld

Je kunt een machine die ingezet wordt tijdens de grasoogst, realtime zien en volgen op je smartphone, tablet of computer. Dit maakt de communicatie tussen chauffeurs en planner eenvoudiger.

Volgens Pöttinger houdt de Harvest Assist-app rekening met gewasvolumes, de rijafstand van het veld naar de kuil en de tijd die ermee gemoeid is om de kuil aan te rijden of ronde balen te persen. De kuilverdeler kan op zijn beurt het aangevoerde gras goed verdelen en verdichten.

Gratis downloaden

De Harvest Assist-app van Pöttinger is gratis te downloaden via je smartphone. Er is een versie voor IOS en Android.

Auteur: Annelies Bakker

De Harvest Assist-app van Pöttinger is gratis te downloaden via je smartphone.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Combines met slagkracht in rijstoogst Mississippi

Het lijkt een gewone graanoogst; drie combines werken hun weg door de Mississippi Delta (VS). Het gaat echter om rijst; de...
Afbeelding artikel

Grimme-stortbunker met nieuw design

Grimme-stortbunkerserie RH20/24/28 is vernieuwd, met doorkijkvensters bij de producteninvoer en toegankelijkere aansluitingen van bedieningselementen.
Afbeelding artikel

Met elektrische oogstmachine Harvy 500 klaar voor oogst blauwe bessen

Rik Harmsma is van handpluk overgestapt op het mechanisch oogsten van blauwe bessen met de elektrisch aangedreven FineField Harvy 500.
Beheer
WP Admin