Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens wordt vanaf deze maand geproduceerd. De levertijd is een halfjaar, prijzen zijn nog niet bekend. - Foto: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens. De Boss 3000-wagens hebben een inhoud van 18,7 tot 23,5 kuub en zijn verkrijgbaar op een enkele of tandemas.

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens is niet dezelfde als de Boss 3000 Master-wagens die in juni 2022 werden geïntroduceerd. De Master-serie heeft een balkeninvoer die populair is in de Alpenlanden, waar veehouders uitsluitend hooi laden met de opraapwagen.

Hydrauliekfuncties van trekker of Isobus

De Boss 3000-opraapwagen is in verschillende types verkrijgbaar, zoals de 3190 (18,7 m3) en 3120 (21,3 m3). Deze wagens zijn leverbaar met een enkele of tandemas.

Topmodel 3240 heeft een inhoud van 23,5 m3 en is standaard uitgevoerd met een tandemas. In de eenvoudigste uitgevoerde variant wordt de ladewagen bedient met de hydrauliekfuncties van de trekker. Daarnaast is de luxere optie een eenvoudige bedieningskast of Isobus-bediening. Pöttinger levert tegen meerprijs Isobus-schermen.

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens worden vanaf deze maand geproduceerd. De levertijd is ongeveer een halfjaar. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte opraapwagen van Pöttinger? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype gespot: Schuitemaker Rapide met beweegbare voorwand

Gespot op de Agrifair-show in Wierden (Ov.): een Schuitemaker Rapide-opraapwagen met een beweegbare voorwand. Meerdere foto’s zijn inmiddels in omloop. De...
Afbeelding artikel

Video | John Deere 7810 met Strautmann Magnon

Gespot: een John Deere 7810 met erachter een Strautmann Magnon CFS 430-opraapwagen.
Afbeelding artikel

Strautmann levert Ambion-opraapwagens met nieuwe pick-up

De Duitse machinefabrikant Strautmann ontwikkelde voor zijn serie Ambion-opraapwagens een nieuwe pick-up.
Beheer
WP Admin