Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens wordt vanaf deze maand geproduceerd. De levertijd is een halfjaar, prijzen zijn nog niet bekend. - Foto: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens. De Boss 3000-wagens hebben een inhoud van 18,7 tot 23,5 kuub en zijn verkrijgbaar op een enkele of tandemas.

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens is niet dezelfde als de Boss 3000 Master-wagens die in juni 2022 werden geïntroduceerd. De Master-serie heeft een balkeninvoer die populair is in de Alpenlanden, waar veehouders uitsluitend hooi laden met de opraapwagen.

Hydrauliekfuncties van trekker of Isobus

De Boss 3000-opraapwagen is in verschillende types verkrijgbaar, zoals de 3190 (18,7 m3) en 3120 (21,3 m3). Deze wagens zijn leverbaar met een enkele of tandemas.

Topmodel 3240 heeft een inhoud van 23,5 m3 en is standaard uitgevoerd met een tandemas. In de eenvoudigste uitgevoerde variant wordt de ladewagen bedient met de hydrauliekfuncties van de trekker. Daarnaast is de luxere optie een eenvoudige bedieningskast of Isobus-bediening. Pöttinger levert tegen meerprijs Isobus-schermen.

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens worden vanaf deze maand geproduceerd. De levertijd is ongeveer een halfjaar. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte opraapwagen van Pöttinger? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

LMB Prins breidt assortiment Stolpen-opraapwagens uit

LMB Prins importeert sinds 2021 Stolpen-opraapwagens uit Duitsland. bedrijf breidt zijn assortiment uit met modellen 8.28 en 8.55.
Afbeelding artikel

Strautmann breidt zijn serie Zelon-opraapwagens uit

Strautmann heeft drie nieuwe modellen Zelon-opraapwagens gebouwd met een laadvolume van 24 tot 35 kuub.
Afbeelding artikel

Fendt opent nieuwe productielocatie voor Tigo-opraapwagens

Fendt heeft zijn productielijn voor Tigo-opraapwapens in Wolfenbüttel (D.) officieel geopend.  De eerste in Wolfenbüttel geproduceerde opraapwagen gaat naar Nederland.
Beheer
WP Admin