fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens wordt vanaf deze maand geproduceerd. De levertijd is een halfjaar, prijzen zijn nog niet bekend. - Foto: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens. De Boss 3000-wagens hebben een inhoud van 18,7 tot 23,5 kuub en zijn verkrijgbaar op een enkele of tandemas.

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens is niet dezelfde als de Boss 3000 Master-wagens die in juni 2022 werden geïntroduceerd. De Master-serie heeft een balkeninvoer die populair is in de Alpenlanden, waar veehouders uitsluitend hooi laden met de opraapwagen.

Hydrauliekfuncties van trekker of Isobus

De Boss 3000-opraapwagen is in verschillende types verkrijgbaar, zoals de 3190 (18,7 m3) en 3120 (21,3 m3). Deze wagens zijn leverbaar met een enkele of tandemas.

Topmodel 3240 heeft een inhoud van 23,5 m3 en is standaard uitgevoerd met een tandemas. In de eenvoudigste uitgevoerde variant wordt de ladewagen bedient met de hydrauliekfuncties van de trekker. Daarnaast is de luxere optie een eenvoudige bedieningskast of Isobus-bediening. Pöttinger levert tegen meerprijs Isobus-schermen.

De nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens worden vanaf deze maand geproduceerd. De levertijd is ongeveer een halfjaar. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte opraapwagen van Pöttinger? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe bevalt Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB in de praktijk?

TREKKER test de Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB met de nieuwe snijrotor, ultrakorte snijlengte en contactloze elektronische besturing.
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Beheer
WP Admin