fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De nieuwe Boss 3000 Master-serie opraapwagens van Pöttinger telt vier modellen met een inhoud van 18,7 tot 26,5 kuub. - Foto: Pöttinger

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven of voor bedrijven die werken in bergachtige gebieden. De fabrikant heeft de wagen zo onderhoudsarm mogelijk ontworpen.

In de Boss 3000 Master-serie kan de gebruiker kiezen uit vier modellen opraapwagens, met een inhoud van 18,7 tot 26,5 m3. De wagens zijn optioneel verkrijgbaar met twee of drie doseerwalsen. Daarnaast heeft de klant de keus tussen een enkel of tandem-as-onderstel. De nieuwe opraapwagen is geschikt voor vermogens tot 130 pk.

Pöttinger Evomatic-laadinrichting

De nieuwe opraap- en laadinrichting van de Boss 3000-opraapwagens heeft Pöttinger Evomatic genoemd. Dit systeem zorgt volgens de fabrikant voor meer gewasdoorvoer, een lager geluidsniveau en vergt minder onderhoud. De pick-up heeft een opnamebreedte van 1,80 meter en is pendelend opgehangen.

Isobus-bediening

De ‘kleinere’ opraapwagens van Pöttinger krijgen de intelligente mogelijkheden mee die al eerder op de grotere Jumbo-opraapwagens zijn geïntroduceerd, zoals een Isobus-bedieningsterminal van 4,6 inch. De nieuwe Select Control heeft acht bedieningstoetsen en een touchscreen.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte Pöttinger-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe bevalt Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB in de praktijk?

TREKKER test de Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB met de nieuwe snijrotor, ultrakorte snijlengte en contactloze elektronische besturing.
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Beheer
WP Admin