Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt deelt foto’s van prototype waterstoftrekker

Fendt heeft zijn waterstoftrekker gepresenteerd op een bijeenkomst over waterstof in het Zuid-Duitse Straubing. Op de foto staat Hubert Aiwanger, de Beierse minister voor economische zaken, regionale ontwikkeling en energie. - Foto's: Fendt.

Dat machinefabrikant Fendt werkt aan een waterstoftrekker wisten we al. Onlangs circuleerde er al een foto van een prototype op internet en sociale media. Inmiddels deelt Fendt zelf ook beelden.

Een maand geleden publiceerden we een foto van een prototype waterstoftrekker van Fendt. Inmiddels deelt Fendt zelf ook foto’s van deze trekker.

Op de nieuwe beelden die Fendt eerder deze week naar buiten bracht, is de waterstoftrekker te zien in een verder gevorderd stadium. De motorkap lijkt overeen te komen met die van de recent geïntroduceerde 700-serie Gen 7.

Tekst gaat verder onder de foto

Het prototype waterstoftrekker is voorzien van waterstoftanks op het dak. Fendt deelde eerder al mee dat twee prototypes in april worden afgeleverd in het Duitse Haren, vlakbij de grensovergang Nederland-Duitsland.

Het prototype waterstoftrekker is voorzien van waterstoftanks op het dak. Fendt deelde eerder al mee dat twee prototypes in april worden afgeleverd in het Duitse Haren, vlakbij de grensovergang Nederland-Duitsland.

Twee prototypes

Fendt presenteerde de trekker op een bijeenkomst over waterstof in het Zuid-Duitse Straubing, georganiseerd door het Beierse ministerie van economische Zaken, regionale ontwikkeling en energie. Fendt liet wederom weten in april twee prototypes af te leveren bij twee landbouwbedrijven in het Duitse Haren, vlakbij de Nederlandse grens. De fabrikant heeft niet meer technische details gedeeld dan datgene wat we al wisten.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrijden met Deutz-Fahr 6130.4 RVshift: een topper met trucage

De Deutz-Fahr 6130.4 RVshift is een lichte viercilinder en technisch gezien gewoon een TTV. Hoog tijd voor een proefrit.
Afbeelding artikel

Australische teler: ‘Van 360 pk autonome trekker naar veldrobot van 152 pk’

Gerrit Kurstjens in Australië koos voor de 112 kW sterke autonome veldrobot Agbot van AgXeed. Hoe bevalt de Agbot 5.115T2 hem?
Afbeelding artikel

Offroadmotoren van MAN goedgekeurd voor HVO-biodiesel

Offroadmotoren vanaf 160 pk voor de landbouwsector van fabrikant MAN zijn gecertificeerd voor HVO-biodiesel.
Beheer
WP Admin