fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt deelt foto’s van prototype waterstoftrekker

Fendt heeft zijn waterstoftrekker gepresenteerd op een bijeenkomst over waterstof in het Zuid-Duitse Straubing. Op de foto staat Hubert Aiwanger, de Beierse minister voor economische zaken, regionale ontwikkeling en energie. - Foto's: Fendt.

Dat machinefabrikant Fendt werkt aan een waterstoftrekker wisten we al. Onlangs circuleerde er al een foto van een prototype op internet en sociale media. Inmiddels deelt Fendt zelf ook beelden.

Een maand geleden publiceerden we een foto van een prototype waterstoftrekker van Fendt. Inmiddels deelt Fendt zelf ook foto’s van deze trekker.

Op de nieuwe beelden die Fendt eerder deze week naar buiten bracht, is de waterstoftrekker te zien in een verder gevorderd stadium. De motorkap lijkt overeen te komen met die van de recent geïntroduceerde 700-serie Gen 7.

Tekst gaat verder onder de foto

Het prototype waterstoftrekker is voorzien van waterstoftanks op het dak. Fendt deelde eerder al mee dat twee prototypes in april worden afgeleverd in het Duitse Haren, vlakbij de grensovergang Nederland-Duitsland.

Het prototype waterstoftrekker is voorzien van waterstoftanks op het dak. Fendt deelde eerder al mee dat twee prototypes in april worden afgeleverd in het Duitse Haren, vlakbij de grensovergang Nederland-Duitsland.

Twee prototypes

Fendt presenteerde de trekker op een bijeenkomst over waterstof in het Zuid-Duitse Straubing, georganiseerd door het Beierse ministerie van economische Zaken, regionale ontwikkeling en energie. Fendt liet wederom weten in april twee prototypes af te leveren bij twee landbouwbedrijven in het Duitse Haren, vlakbij de Nederlandse grens. De fabrikant heeft niet meer technische details gedeeld dan datgene wat we al wisten.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin