fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste foto’s van nieuwe Big Bud-kniktrekker op sociale media

Chad E. Colby deelde op Facebook foto’s van de nieuwe trekker. Meest opvallend: een motorkap die doet denken aan de Serie 4 van Big Bud, die gebouwd werd tot 1992. En een cabine die we kennen van montage op Challenger-trekkers. - Foto: Chad E. Colby

De Amerikaanse trekkerfabrikant Big Bud kondigde in januari aan na ruim dertig jaar weer trekkers te gaan bouwen. Inmiddels circuleren de eerste foto’s van de nieuwe Big Bud-trekker op sociale media.

Machinehandelaar en -bouwer Big Equipment in Havre in de Amerikaanse staat Montana maakte in januari bekend opnieuw trekkers te gaan bouwen onder de merknaam Big Bud. De eerste foto’s van de nieuwe Big Bud-kniktrekker staan op sociale media.

Tekst gaat verder onder Facebook-post

Big Equipment wil een eenvoudige trekker ontwikkelen. De fabrikant benadrukt dat akkerbouwers deze kniktrekker zo nodig zelf kunnen repareren. Op de foto’s is te zien dat de bouwers het uiterlijk van de tot 1992 gebouwde Big Bud Serie-4 vasthouden. De motorkap doet sterk denken aan de Big Bud 740 die gebouwd is in 1987 en 1990. Wat verder opvalt, is dat er een cabine is gebruikt die bekend is van Challenger-machines.

Tekst gaat verder onder de foto

Nog een beeld van de voorkant, ook van Chad E. Colby op Facebook. Onder de motorkap zou een Cat C18-motor liggen die 640 tot 750 pk.

Nog een beeld van de voorkant van de Big Bud-kniktrekker, ook van Chad E. Colby op Facebook. Onder de motorkap zou een Cat C18-motor liggen met een vermogen variërend van 640 tot 750 pk.

Nieuwe Big Bud-kniktrekker te zien in Las Vegas

Er prijkt ‘Big Bud 700’ op de motorkap. Volgens eerdere berichtgeving ligt er een Cat C18-motor in die 640 tot 750 pk levert.

Big Equipment laat weten dat de trekker inmiddels op transport is naar Las Vegas. Daar opent volgende week de ConExpo-Con/Agg-show waar de nieuwe Big Bud voor het eerst wordt gepresenteerd. Big Equipment werkt in dit project samen met Rome Agricultural and Construction Equipment in Cedartown, Georgia (VS) – bekend van het trekkermerk Rome.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin