fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kverneland stapt in schoffeltechniek met overname BC Technique

Links de Onyx-schoffelmachine voor tussen de rijen en rechts de Helios roterende wiedeg van Phenix Agrosystems. De Phenix-machines blijven leverbaar onder de eigen merknaam en voortaan ook onder de merken Kverneland en Kubota. - Foto’s: Kverneland/Kubota

De Noorse machinefabrikant Kverneland Group heeft per 31 januari 2023 de Franse schoffelmachinefabrikant BC Technique overgenomen. Met deze overname stapt Kverneland in de mechanische onkruidbestrijding en breidt zo zijn productengamma uit.

Het Franse BC Technique bouwt en verkoopt schoffelmachines, (roterende) wiedeggen en cameragestuurde sideshift-bokken onder de naam Phenix Agrosystem. Op 31 januari 2023 heeft Kverneland Group, onderdeel van Kubota Corporation, een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van BC Technique S.A.S.

Tekst gaat verder onder de foto

Yasukazu Kamada, CEO van Kverneland Group (links) en Mathias Bounon, eigenaar van BC Technique, hebben op 31 januari 2023 de overname van BC Technique door Kverneland Group ondertekend. - Foto’s: Kverneland/Kubota

Yasukazu Kamada, CEO van Kverneland Group (links) en Mathias Bounon, eigenaar van BC Technique, bekrachtigen op 31 januari 2023 de overname van BC Technique door Kverneland Group. 

Kverneland en Kubota in schoffeltechniek

Yasukazu Kamada, CEO van Kverneland Group, laat weten dat het merk Phenix blijft bestaan. Daarnaast worden dezelfde machines ook onder de merken Kverneland en Kubota verkocht via de bijbehorende dealernetwerken. Mathias Bounon, eigenaar van BC Technique, en zijn team blijven in het bedrijf om de overgang te ondersteunen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kamps de Wild neemt De Vries Mechanisatie over

Kamps de Wild, onderdeel van Royal Reesink, heeft De Vries Mechanisatie in het Drentse Beilen overgenomen.
Afbeelding artikel

WN Kramer importeur van Farmtec-spitmachines

WN Kramer heeft vanaf 1 januari het importeurschap van Farmtec roterende spitmachines overgenomen van Farmstore.
Afbeelding artikel

Motorenfabrikant Deutz neemt Rolls-Royce Power Systems over

Motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems voor overname van Daimler Truck-motoren tot 650 pk.
Beheer
WP Admin