Terug naar nieuwsoverzicht

Kverneland stapt in schoffeltechniek met overname BC Technique

Links de Onyx-schoffelmachine voor tussen de rijen en rechts de Helios roterende wiedeg van Phenix Agrosystems. De Phenix-machines blijven leverbaar onder de eigen merknaam en voortaan ook onder de merken Kverneland en Kubota. - Foto’s: Kverneland/Kubota

De Noorse machinefabrikant Kverneland Group heeft per 31 januari 2023 de Franse schoffelmachinefabrikant BC Technique overgenomen. Met deze overname stapt Kverneland in de mechanische onkruidbestrijding en breidt zo zijn productengamma uit.

Het Franse BC Technique bouwt en verkoopt schoffelmachines, (roterende) wiedeggen en cameragestuurde sideshift-bokken onder de naam Phenix Agrosystem. Op 31 januari 2023 heeft Kverneland Group, onderdeel van Kubota Corporation, een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van BC Technique S.A.S.

Tekst gaat verder onder de foto

Yasukazu Kamada, CEO van Kverneland Group (links) en Mathias Bounon, eigenaar van BC Technique, hebben op 31 januari 2023 de overname van BC Technique door Kverneland Group ondertekend. - Foto’s: Kverneland/Kubota

Yasukazu Kamada, CEO van Kverneland Group (links) en Mathias Bounon, eigenaar van BC Technique, bekrachtigen op 31 januari 2023 de overname van BC Technique door Kverneland Group. 

Kverneland en Kubota in schoffeltechniek

Yasukazu Kamada, CEO van Kverneland Group, laat weten dat het merk Phenix blijft bestaan. Daarnaast worden dezelfde machines ook onder de merken Kverneland en Kubota verkocht via de bijbehorende dealernetwerken. Mathias Bounon, eigenaar van BC Technique, en zijn team blijven in het bedrijf om de overgang te ondersteunen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trelleborg volledig in handen van Yokohama

De Zweedse bandenfabrikant Trelleborg is sinds 2 mei volledig in handen van de Japanse bandenfabrikant Yokohama.
Afbeelding artikel

Mechan International Group neemt Canadese AgWest over

Mechan International Group neemt per 1 mei het Canadese AgWest over, een grote dealer van landbouwmachines.
Afbeelding artikel

CNHi koopt voor 175 miljoen dollar RTK-gps-specialist Hemisphere

CNH Industrial koopt RTK-gps-specialist Hemisphere en wil hiermee precisie- en navigatietechnologie voor zijn trekkermerken verder ontwikkelen.
Beheer
WP Admin