fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Claas viert 20-jarig jubileum fabriek in Le Mans

Nadat in het voorjaar van 2019 de 150.000ste Claas-trekker de fabriek in Le Mans verliet, sprak de machinefabrikant de verwachting uit dat in jubileumjaar 2023 de grens van 200.000 Claas-trekkers wordt overschreden. - Foto: Claas

Twintig jaar geleden, op 23 februari 2023, ondertekenden Helmut Claas, destijds directeur van de Duitse machinefabrikant Claas en Patrick Faure, toenmalig voorzitter van de raad van bestuur van het Franse Renault SA, het contract voor de overname van de trekkerdivisie van Renault in Le Mans (Fr.).

Claas nam daarmee een meerderheidsbelang in Renault Agriculture, de trekkerdivisie van Renault in Le Mans. De overname kreeg veel media-aandacht toen het op 24 februari 2003 op mechanisatievakbeurs Sima in Parijs werd aangekondigd.

Tekst gaat verder onder Facebook-post

Bijna 200.000 trekkers uit Le Mans

Nadat in het voorjaar van 2019 de 150.000ste Claas-trekker de fabriek in Le Mans verliet, sprak de fabrikant de verwachting uit dat in jubileumjaar 2023 de grens van 200.000 Claas-trekkers wordt doorbroken.

Claas produceert in Le Mans meer dan 60 verschillende typen trekkers, van 75 tot 445 pk. De productie varieert van eenvoudigere geconfigureerde trekkers voor markten met minder strenge emissienormen als Turkmenistan of Afrika tot aan de Axion 900 Terra Trac. Claas exporteert de trekkers uit Le Mans naar in totaal 80 landen en sinds 2019 ook naar de Verenigde Staten.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Afbeelding artikel

CNHi levert trekkers van 100-400 pk met omkeerinrichting

De omkeerinrichting was al beschikbaar in Steyr-trekkers. Nu levert CNHi deze ook in Case IH- en New Holland-trekkers van 100 tot...
Afbeelding artikel

Machinepark met slagkracht: vlot 25.000 balen persen

Het machinepark van AJ Bedrijfsdiensten toont dat familie Bronkhorst professioneel werkt met de nodige slagkracht om kwaliteitshooi te maken.
Beheer
WP Admin