Terug naar nieuwsoverzicht

Oud-directeur Claas-groep overleden

Helmut Claas met zijn dochter Cathrina Claas-Mühlhäuser. Foto: Claas

Helmut Claas is op 5 januari op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was oud-directeur, voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de aandeelhouderscommissie van de Claas-groep.

Een van de meest opzienbarende stappen van Helmut Claas was de overname van trekkerfabrikant Renault in 2003. Nog een hoogtepunt is de ontwikkeling van de Lexion-maaidorsers in 1995. Sindsdien nog altijd één van de meest populaire maaidorsers ter wereld. De maaidorsers werden in de Verenigde Staten zelfs een tijdje onder de naam en kleurstelling van Caterpillar verkocht. Ook de Jaguar hakselaar en de Xerion trekker werden ontwikkeld onder Helmut Claas.

Begin 2020 gaf Helmut Claas het voorzitterschap van het aandeelhouderscomité over aan zijn dochter Cathrina Claas-Mühlhäuser. De toen 93-jarige Helmut had die rol op dat moment 25 jaar lang ingevuld. In die jaren groeide het van oudsher traditionele Duitse familiebedrijf flink. Het bedrijf opende onder meer filialen in de Verenigde Staten, India, Rusland, China en Zuid-Amerika.

Dochter Cathrina Claas is de derde generatie die het familiebedrijf voortzet.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas

Youngtimer Landtechnik im Einsatz, ondersteund door Claas, hield op zaterdag 16 september een hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas Jaguar-hakselaars.
Afbeelding artikel

Proefrit met reus op rupsen: Claas Xerion 12.650 TerraTrac

TREKKER rijdt exclusief een rondje met het nieuwe vlaggenschip van Claas: de Xerion 12.650 TerraTrac.
Afbeelding artikel

Video | Proefrit met Claas Xerion 12.650 TerraTrac

TREKKER maakt een proefrit met de 650 pk Claas Xerion 12.650 TerraTrac. Bekijk de video.
Beheer
WP Admin