Terug naar nieuwsoverzicht

Oud-directeur Claas-groep overleden

Helmut Claas met zijn dochter Cathrina Claas-Mühlhäuser. Foto: Claas

Helmut Claas is op 5 januari op 94-jarige leeftijd overleden. Hij was oud-directeur, voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de aandeelhouderscommissie van de Claas-groep.

Een van de meest opzienbarende stappen van Helmut Claas was de overname van trekkerfabrikant Renault in 2003. Nog een hoogtepunt is de ontwikkeling van de Lexion-maaidorsers in 1995. Sindsdien nog altijd één van de meest populaire maaidorsers ter wereld. De maaidorsers werden in de Verenigde Staten zelfs een tijdje onder de naam en kleurstelling van Caterpillar verkocht. Ook de Jaguar hakselaar en de Xerion trekker werden ontwikkeld onder Helmut Claas.

Begin 2020 gaf Helmut Claas het voorzitterschap van het aandeelhouderscomité over aan zijn dochter Cathrina Claas-Mühlhäuser. De toen 93-jarige Helmut had die rol op dat moment 25 jaar lang ingevuld. In die jaren groeide het van oudsher traditionele Duitse familiebedrijf flink. Het bedrijf opende onder meer filialen in de Verenigde Staten, India, Rusland, China en Zuid-Amerika.

Dochter Cathrina Claas is de derde generatie die het familiebedrijf voortzet.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Claas viert 20-jarig jubileum fabriek in Le Mans

Op 23 februari 2023 ondertekenden Helmut Claas en Patrick Faure het contract voor overname van trekkerdivisie Renault.
Afbeelding artikel

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn locatie in Harsewinkel (D.) voor de productie van combines Trion en...
Afbeelding artikel

Hellmann Worldwide Logistics opent groot magazijn voor Claas

Hellmann Worldwide Logistics opent een nieuw magazijn voor machinfabrikant Claas met een oppervlakte van 18.000 m2 in Oelde (D.).
Beheer
WP Admin