Terug naar nieuwsoverzicht

Claas opent vernieuwde trekkerfabriek in Le Mans

Claas heropent haar trekkerfabriek in het Franse Le Mans na een grondige verbouwing. Kosten: grofweg 40 miljoen euro. - Foto: Claas

In het Franse Le Mans werkte Claas drie jaar lang aan het vernieuwen van haar trekkerfabriek. Nu is ie klaar. Claas investeerde 40 miljoen euro in deze fabriek.

In het Franse Le Mans, ook wel bekend vanwege het legendarische 24-uurs circuit, staat de trekkerfabriek die Claas in 2003 overnam van Renault. Deze trekkerfabriek is nu geheel vernieuwd en gemoderniseerd, zo maakte Claas vandaag via een online persevent bekend.

Het plan om de fabriek te vernieuwingen, dateert al van 2006. Pas in 2018 startte de renovatie en nu is de fabriek klaar. Claas investeerde 40 miljoen euro in de renovatie van de fabriek.

Op naar 13.000 trekkers

Momenteel komen er jaarlijks zo’n 10.000 trekkers uit de fabriek, uiteindelijk hoopt Claas er 13.000 trekkers jaarlijks te bouwen. Tachtig procent van de trekkers is bestemd voor export. Claas bouwt er trekkers uit de Arion– en Axion-series tot een motorvermogen van ruim 400 pk. De grote Xerion-trekkers bouwt Claas in Duitsland, de kleinere (semi)smalspoortrekkers bouwt het merk in Italië.

Claas testcenter

Één van de vernieuwingen is de aanwezigheid van een testcenter waar (potentiële) klanten zelf de nieuwe trekkers kunnen besturen. In de ontwikkelingsafdeling wordt nu gebruikt gemaakt van 3D-virtual reality.

In de moderne productielijnen is het meest opvallende de aanwezigheid van de Automated Guided Vehicles (AGV), een soort van kleine robotjes die de trekkerchassis door de fabriek rijden langs de juiste assemblagestations. Detail: net als bijna alle andere trekkerfabrikanten wordt ook Claas op dit moment geteisterd door leverproblemen van diverse onderdelen, met name elektronische onderdelen. Daardoor staat de trekkermarkt onder spanning en lopen prijzen op, ook van (jong) gebruikte trekkers.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 5D TTV krijgt opfrisbeurt met Stage V-motor

Machinefabrikant Deutz-Fahr heeft zijn drie modellen in de 5D TTV-serie opgefrist en voorzien van nieuwe motoren. - Foto: Deutz-Fahr
Afbeelding artikel

Stem op jouw favoriet: Massey Ferguson, Ford, Case IH of John Deere

Jij bepaalt welke trekkertest in de juni-uitgave van TREKKER wordt gepubliceerd. Stem op jouw favoriet!
Afbeelding artikel

Doek valt voor productie Claas Cargos-opraapwagens

Claas stopt met productie van Claas Cargos-opraap- en hakseltransportwagens en gaat zich meer richten op Claas Jaguar-hakselaar en shredlage-techniek.
Beheer
WP Admin