fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Onderdelentekort: Fendt stopt productie tijdelijk

De productiestop houdt in dat de trekkers die deze week en aankomende week op de assemblageband hadden moeten staan, zo’n tien dagen later worden afgeleverd. Foto: Andreas Mohr (Fendt).

Machinefabrikant Fendt stopt tijdelijk de fabrieken in Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim vanwege een tekort aan onderdelen.

Fendt sluit de trekkerfabriek in Marktoberdorf (D.) en de cabine- en motorkappenfabriek in Asbach-Bäumenheim (D.) vanwege een tekort aan onderdelen. Vanaf 22 april zijn de fabrieken zeven werkdagen dicht, tot en met 30 april. De reden hierachter, zo laat Fendt weten, is dat een toeleverancier van gietstukken de productie heeft stilgelegd.

Zo’n tien dagen later

De productiestop houdt concreet in dat de trekkers die deze week en aankomende week op de assemblageband hadden moeten staan, gemiddeld zo’n tien dagen later bij de klant worden afgeleverd. Trekkers waarvan de productie in mei, juni of juli gepland staat, zouden zoals het nu lijkt geen vertraging oplopen, laat Fendt-importeur Agromec (voorheen Abemec) weten. Als de benodigde gietstukken binnen zijn, schaalt de fabriek namelijk de productiecapaciteit op door werkdagen te verlengen en ook op zaterdagen te produceren. De onderdelenproductie en -levering zou geen vertraging oplopen.

Voor de wind

Fendt laat weten dat er in de wereldwijde mechanisatiesector momenteel veel geïnvesteerd wordt, met name vanwege hoge graanprijzen. “De agrarische machine industrie heeft een wind in de rug, die we sinds 2011 niet gezien hebben,” laat Christoph Gröblinghoff, voorzitter van het Agco/Fendt-management weten. “We hebben een vol orderboek, en nemen verschillende maatregelen om de productievertraging de komende maanden in te halen.”


Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Beheer
WP Admin