fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Case IH updatet kniktrekkerseries Steiger en Quadtrac

Case IH geeft kniktrekkerseries Steiger en Quadtrac updates voor modeljaar 2024. Topmodel Quadtrac 645 vervangt de 620. De motor heeft na de upgrade naar Fase V-emissienorm een iets hoger vermogen. - Foto: Case IH

Machinefabrikant Case IH vernieuwt zijn kniktrekkerseries Steiger en Quadtrac. De kniktrekkers hebben een nieuwe typeaanduiding, meer vermogen en verbeterd cabinecomfort.

Case IH geeft kniktrekkerseries Steiger en Quadtrac updates voor modeljaar 2024. De kniktrekkers hebben een 12,9 liter Cursor 13-zescilindermotor die nu voldoet aan de Fase V-emissienorm. De Quadtrac 425, 475, 525, 555, 595 en topmodel Quadtrac 645 zijn de opvolgers van respectievelijk de 420, 470, 500, 540, 580 en Quadtrac 620. De vermogens binnen de nieuwe serie variëren van 425 tot 699 pk.

De trekkermodellen met de Cursor 13-motor die voldoet aan Fase 4B uit de voorgaande serie, bieden vermogens variërend van 420 en 692 pk. De eerste vier modellen van de serie kunnen naast de 16 traps powershift uitgerust worden met de continue variabele CVX-transmissie. De twee grootste modellen levert Case IH alleen als powershiftversie.

Meer licht in de cabine

Het comfort in de cabine is verbeterd. Zo is er 27% meer licht in de cabine en is er 8% meer zicht rondom. Daarnaast heeft de cabine een nieuw ontworpen dakrand, een nieuwe geluidsoptie met betere geluidskwaliteit, een verbeterd 360 graden ledlicht-pakket en nieuwe RAM-steunen voor bij de ruit en aan het plafond voor montage van tablets of schermen.

Nog de klassieke neus

Hoewel we eerder een prototype Case IH Quadtrac hebben gespot met een nieuwe neus, kiest Case IH er nog voor de klassieke look te gebruiken. Zoals we eerder al meldden test Case IH meerdere designs op basis van luchtstroming. Hoe lang deze look blijft, is nog even afwachten.

Auteur: Jacco van Erkelens

Bekijk meer technische gegevens van Case IH-trekkerseries op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin