fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Melectric Systems levert draadloze koppelmeting aan aftakas

De draadloze koppelmeting van de Duitse elektronicafabrikant Melectric Systems heeft geen bekabeling nodig. In de meetlens zit een batterij met een looptijd van 500 tot 2.000 uur. - Foto's: Melectric Systems

De Duitse elektronicafabrikant Melectric Systems heeft een ‘plug & play’ meetflens ontwikkeld voor het bepalen van snelheid, koppel en temperatuur aan de aftakas. Uniek is dat deze koppelmeting werkt zonder kabelverbinding.

Omdat voor de ‘plug & play’ meetflens geen externe voeding nodig is, heeft het systeem geen bekabeling nodig. In de meetlens zit een batterij met een looptijd van 500 tot 2.000 uur, meldt Meletric Systems.

Draadloze verzending gegevens

De gegevens die vrijkomen na de meting verzendt het systeem draadloos naar een Android- of Windows-apparaat via een meegeleverde applicatie. De fabrikant claimt vermogens te kunnen meten tot +/- 5.000 Nm.

Tekst gaat verder onder de foto

De gegevens die vrijkomen na de meting verzendt het systeem draadloos naar een Android- of Windows-apparaat via een meegeleverde applicatie.

De gegevens die vrijkomen na de meting verzendt het systeem draadloos naar een Android- of Windows-apparaat via een meegeleverde applicatie.

Sensor voldoet aan IP67-norm

De volgens de fabrikant robuuste sensor voldoet aan de IP67-norm. Het meetinstrument is waterdicht en bestendig tegen trillingen en steenslag. De meetflens is aan te sluiten op DIN- en SAE-flenzen voor aftakassen. De koppelmeter heeft een lengte van minder dan 50 mm.

De vanafprijs voor het meetinstrument gekalibreerd op basis van DIN51309, bedraagt € 2.500.

Auteur: Robin Looman

Download onafhankelijke trekkertests op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elk doel vraagt zijn eigen smeervet

Diverse toepassingen vragen om hun eigen variant smeervet. Maar wat is smeervet eigenlijk? TREKKER duikt in deze glibberige materie.
Afbeelding artikel

Zuid-Afrikaanse sloperij speelt in op groeiende vraag

Sloperij Discount Used Tractor Parts heeft naast ontelbare gebruikte onderdelen inmiddels ook 8.000 nieuwe producten in de schappen.
Afbeelding artikel

Veilig de weg op? Check je K80-koppeling of trekhaak

Elke aanhangerkoppeling staat bloot aan grote belastingen en slijtage. Wat kun je zelf 'reviseren' en wat niet?
Beheer
WP Admin