Terug naar nieuwsoverzicht

Melectric Systems levert draadloze koppelmeting aan aftakas

De draadloze koppelmeting van de Duitse elektronicafabrikant Melectric Systems heeft geen bekabeling nodig. In de meetlens zit een batterij met een looptijd van 500 tot 2.000 uur. - Foto's: Melectric Systems

De Duitse elektronicafabrikant Melectric Systems heeft een ‘plug & play’ meetflens ontwikkeld voor het bepalen van snelheid, koppel en temperatuur aan de aftakas. Uniek is dat deze koppelmeting werkt zonder kabelverbinding.

Omdat voor de ‘plug & play’ meetflens geen externe voeding nodig is, heeft het systeem geen bekabeling nodig. In de meetlens zit een batterij met een looptijd van 500 tot 2.000 uur, meldt Meletric Systems.

Draadloze verzending gegevens

De gegevens die vrijkomen na de meting verzendt het systeem draadloos naar een Android- of Windows-apparaat via een meegeleverde applicatie. De fabrikant claimt vermogens te kunnen meten tot +/- 5.000 Nm.

Tekst gaat verder onder de foto

De gegevens die vrijkomen na de meting verzendt het systeem draadloos naar een Android- of Windows-apparaat via een meegeleverde applicatie.

De gegevens die vrijkomen na de meting verzendt het systeem draadloos naar een Android- of Windows-apparaat via een meegeleverde applicatie.

Sensor voldoet aan IP67-norm

De volgens de fabrikant robuuste sensor voldoet aan de IP67-norm. Het meetinstrument is waterdicht en bestendig tegen trillingen en steenslag. De meetflens is aan te sluiten op DIN- en SAE-flenzen voor aftakassen. De koppelmeter heeft een lengte van minder dan 50 mm.

De vanafprijs voor het meetinstrument gekalibreerd op basis van DIN51309, bedraagt € 2.500.

Auteur: Robin Looman

Download onafhankelijke trekkertests op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Loopwielen drijven bezems Bema Sweezy-veegmachines aan

Loopwielen drijven de Bema Sweezy-veegmachines aan, waardoor geen hydraulische aandrijving nodig is van het dragende voertuig.
Afbeelding artikel

Holaras levert H150-veegmachine speciaal voor minishovels

De Holaras H150-veegmachine rust op drie zwaar uitgevoerde zwenkwielen.
Afbeelding artikel

Boeren en loonwerkers in VS mogen eigen John Deere-trekkers repareren

John Deere stelt tools en software beschikbaar zodat Amerikaanse boeren en loonwerkers zelf hun machines kunnen repareren.
Beheer
WP Admin