fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn Venta 310-zaaimachine geschikt voor 120 pk-trekkers

De Franse machinefabrikant Kuhn breidt zijn Venta-zaaiprogramma uit met de Venta 310-zaaicombinatie. - Foto's: Kuhn

De Franse machinefabrikant Kuhn heeft een nieuwe lichte pneumatische zaaimachine op de markt gebracht. De 3 meter brede Kuhn Venta 310 is uitgerust met Suffolk-kouters.

In 2021 maakte de Venta 320-zaaimachine zijn opwachting, nu is er dus de Kuhn Venta 310-zaaimachine. De Suffolk-kouters zijn verdeeld over drie rijen met een onderlinge afstand van 33 cm.

Kouterdruk instelbaar tot 25 kilo

De kouterdruk van elke zaaiunit is instelbaar tot 25 kilo. Zo behoud de machine met name op zware klei- en veengronden voldoende zaaidiepte. De Kuhn Venta 310-zaaimachine is verkrijgbaar in 20 en 24 rijen, met een tussenruimte van respectievelijk 12,5 en 15 cm.

Tekst gaat verder onder de foto

De 3 meter brede Kuhn Venta 310-zaaimachine is uitgerust met Suffolk-kouters.  De kouters zijn verdeeld over drie rijen en hebben een onderlinge afstand van 33 cm.

De 3 meter brede Kuhn Venta 310-zaaimachine is uitgerust met Suffolk-kouters. De kouters zijn verdeeld over drie rijen en hebben een onderlinge afstand van 33 cm.

Volgens de fabrikant blinkt de zaaimachine uit door zijn lichte en compacte ontwerp, eenvoudige en snelle bediening vanuit de trekkercabine en betrouwbare en precieze zaaimethode. De Kuhn Venta 310 is compatibel met een groot aantal rotorkopeggen.

Lichte en compacte zaaimachine

Met een inhoud van 850 liter (1.150 liter is optie) ligt het zwaartepunt van de Venta 310-zaaimachine dichtbij de trekker. Dit heeft volgens de fabrikant als voordeel dat de zaaimachine goed wendbaar is en minder hefkracht behoeft. Bovendien heeft de chauffeur goed zicht op de zaaiunits. Dankzij het lichte en compacte ontwerp is de Kuhn Venta 310 geschikt voor trekkers vanaf 120 pk.

Tekst gaat verder onder de foto

Door het lichte ontwerp ligt het zwaartepunt van de Venta 310-zaaimachine dichtbij de trekker. Hierdoor is de zaaimachine goed wendbaar, behoeft deze minder hefkracht en is de zaaimachine geschikt voor trekkers vanaf 120 pk.

Door het lichte ontwerp ligt het zwaartepunt van de Venta 310-zaaimachine dichtbij de trekker. Hierdoor is de zaaimachine goed wendbaar, behoeft deze minder hefkracht en is de zaaimachine geschikt voor trekkers vanaf 120 pk.

Eenvoudige elektrisch aangedreven doseerunit

Essentiële instellingen als zaaidiepte en kouterdruk zijn volgens Kuhn snel en makkelijk in te stellen. Daarnaast is het doseerapparaat om de kalibratietest uit te voeren eenvoudig toegankelijk. De elektrisch aangedreven doseerunit zorgt voor een afzet van 1,5 tot 430 kg/ha. Het is niet nodig om onderdelen in de doseerunit te vervangen, ook niet voor kleine zaden.

Zaaien vanuit trekkercabine

De Venta 100-serie is uitgerust met de Quantron S-2-terminal. De terminal beschikt over functies als handmatig ingeven van de zaadgift, bewaking van de dosering en het lage trechterniveau.

Combinatie met rotorkopeggen mogelijk

De zaaimachines in de Venta 100-serie zijn compatibel met de Kuhn-rotorkopeggen HRB 302, 303, 304 en HR 3004. Daarmee kunnen de machines werken met trekkers tot 250 pk. De eggen hebben verschillende soorten tanden en rollen. Daarmee passen de rotorkopeggen zich aan verschillende werkomstandigheden en grondsoorten aan. De rotor van de kopeg geleidt de kouterbalk. Zo is de zaaidiepte altijd constant, onafhankelijk van de werkdiepte van de rotorkopeg.

De prijs van de lichte pneumatische Kuhn Venta 310-zaaimachine is niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Lichtgewicht precisiezaaier van Kuhn

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

SaMASZ-vlindermaaier geeft veel capaciteit

Bij melkveehouderij Van der Veen in Spanga (Fr.) bepalen capaciteit en onderhoud de keuze voor de SaMASZ-vlindermaaier.
Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Beheer
WP Admin