fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

HDI wijzigt merknaam bouwmachines: Doosan wordt Develon

De machine met de nieuwe merknaam Develon wordt onthuld op bouwmachinebeurs Conexpo-Con/Agg 2023 van 14-18 maart in Las Vegas (VS). - Foto: Doosan

Hyundai Doosan Infracore (HDI) vervangt de merknaam Doosan voor zijn bouwmachines. De machinefabrikant introduceert de nieuwe merknaam Develon wereldwijd. Dat heeft HDI vorige week bevestigd.

De machine met de nieuwe merknaam Develon wordt onthuld op de bouwmachinebeurs Conexpo-Con/Agg 2023. Deze beurs wordt gehouden van 14 tot en met 18 maart in Las Vegas (VS). Hyundai blijft als apart merk bestaan.

Waarom deze wijziging van merknaam? De naamswijziging werd al in augustus 2021 ingezet. In die periode werd HDI een dochterbedrijf van Hyundai. HDI veranderde toen de merknaam Doosan op zijn bouwmachines in Develon.

Develon: develop en onwards

Develon is een combinatie van de woorden ‘Develop’ (ontwikkelen) en ‘Onwards’ (verder). Hiermee draagt HDI uit dat het klaar is voor de toekomst met innovatieve producten en oplossingen. “Onze drie bedrijven op het gebied van bouwmachines hebben hun status al gevestigd en een solide basis opgebouwd”, zegt Cho Young-cheul, ceo van HDI.

HDI, met de hoofdvestiging in Seoel (Zuid-Korea), bericht eind februari op sociale media meer over Develon en de visie die achter de naamsverandering zit.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Goldoni koopt 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zo wordt een 3D-gps-systeem op een rupskraan gebouwd

Een 3D-gps-systeem helpt je om efficiënter te werken. TREKKER kijkt mee bij de opbouw van een Leica 3D-gps-systeem op een rupskraan.
Afbeelding artikel

Draaikantelstuk graafmachine: ga je voor vast aangebouwd of loskoppelen?

Als je een mobiele graafmachine met een draaikantelstuk aanschaft, kies je dan voor vast aangebouwd of wil je ook kunnen loskoppelen?
Afbeelding artikel

Transportbanden: voordelen genoeg, markt voorzichtig

Vijf fabrikanten verkopen een speciaal ontwikkelde transportband met blokkenprofiel. TREKKER duikt in de markt van transportbanden.
Beheer
WP Admin