Terug naar nieuwsoverzicht

Boeren en loonwerkers in VS mogen eigen John Deere-trekkers repareren

Trekkerfabrikant John Deere stelt tools en software beschikbaar zodat Amerikaanse boeren en loonwerkers zelf hun machines kunnen repareren. - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikant John Deere gaat zijn software en tools beschikbaar stellen aan Amerikaanse boeren en loonwerkers, zodat zij zelf reparaties aan hun trekkers kunnen uitvoeren. Dat heeft John Deere onlangs vastgelegd in een overeenkomst met de American Farm Bureau Federation (AFBF).

John Deere gebruikt tools en software waarmee John Deere-dealers en mechanisatiebedrijven reparaties kunnen verrichten aan machines. Het is de bedoeling dat Amerikaanse boeren en loonwerkers binnenkort zelf hun machines mogen repareren.

In de VS wordt gewerkt aan een nieuwe wet waarin het recht om zelf machines te mogen repareren wordt verankerd. In enkele Amerikaanse staten gebeurt dit al. Er bestaat echter nog geen landelijke regelgeving waarin dit is vastgelegd. De verwachting is dat op termijn ook Europese boeren en loonwerkers zelf hun John Deere-machines mogen repareren.

Twee keer per jaar overeenkomst evalueren

John Deere zal software en handleidingen ter beschikking stellen aan iedereen die reparaties wil uitvoeren. De machinefabrikant en de AFBF willen twee keer per jaar evalueren of de overeenkomst (pdf) correct wordt uitgevoerd.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte John Deere-trekker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Loopwielen drijven bezems Bema Sweezy-veegmachines aan

Loopwielen drijven de Bema Sweezy-veegmachines aan, waardoor geen hydraulische aandrijving nodig is van het dragende voertuig.
Afbeelding artikel

Video | John Deere 7810 met Strautmann Magnon

Gespot: een John Deere 7810 met erachter een Strautmann Magnon CFS 430-opraapwagen.
Afbeelding artikel

Gespot: prototype John Deere giga kniktrekker

Op Facebook circuleren foto's van een nieuwe, grotere kniktrekker van John Deere. Op de motorkap lijkt het typenummer 9RX 690 te...
Beheer
WP Admin