fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Boeren en loonwerkers in VS mogen eigen John Deere-trekkers repareren

Trekkerfabrikant John Deere stelt tools en software beschikbaar zodat Amerikaanse boeren en loonwerkers zelf hun machines kunnen repareren. - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikant John Deere gaat zijn software en tools beschikbaar stellen aan Amerikaanse boeren en loonwerkers, zodat zij zelf reparaties aan hun trekkers kunnen uitvoeren. Dat heeft John Deere onlangs vastgelegd in een overeenkomst met de American Farm Bureau Federation (AFBF).

John Deere gebruikt tools en software waarmee John Deere-dealers en mechanisatiebedrijven reparaties kunnen verrichten aan machines. Het is de bedoeling dat Amerikaanse boeren en loonwerkers binnenkort zelf hun machines mogen repareren.

In de VS wordt gewerkt aan een nieuwe wet waarin het recht om zelf machines te mogen repareren wordt verankerd. In enkele Amerikaanse staten gebeurt dit al. Er bestaat echter nog geen landelijke regelgeving waarin dit is vastgelegd. De verwachting is dat op termijn ook Europese boeren en loonwerkers zelf hun John Deere-machines mogen repareren.

Twee keer per jaar overeenkomst evalueren

John Deere zal software en handleidingen ter beschikking stellen aan iedereen die reparaties wil uitvoeren. De machinefabrikant en de AFBF willen twee keer per jaar evalueren of de overeenkomst (pdf) correct wordt uitgevoerd.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte John Deere-trekker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Beheer
WP Admin