Terug naar nieuwsoverzicht

Boeren en loonwerkers in VS mogen eigen John Deere-trekkers repareren

Trekkerfabrikant John Deere stelt tools en software beschikbaar zodat Amerikaanse boeren en loonwerkers zelf hun machines kunnen repareren. - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikant John Deere gaat zijn software en tools beschikbaar stellen aan Amerikaanse boeren en loonwerkers, zodat zij zelf reparaties aan hun trekkers kunnen uitvoeren. Dat heeft John Deere onlangs vastgelegd in een overeenkomst met de American Farm Bureau Federation (AFBF).

John Deere gebruikt tools en software waarmee John Deere-dealers en mechanisatiebedrijven reparaties kunnen verrichten aan machines. Het is de bedoeling dat Amerikaanse boeren en loonwerkers binnenkort zelf hun machines mogen repareren.

In de VS wordt gewerkt aan een nieuwe wet waarin het recht om zelf machines te mogen repareren wordt verankerd. In enkele Amerikaanse staten gebeurt dit al. Er bestaat echter nog geen landelijke regelgeving waarin dit is vastgelegd. De verwachting is dat op termijn ook Europese boeren en loonwerkers zelf hun John Deere-machines mogen repareren.

Twee keer per jaar overeenkomst evalueren

John Deere zal software en handleidingen ter beschikking stellen aan iedereen die reparaties wil uitvoeren. De machinefabrikant en de AFBF willen twee keer per jaar evalueren of de overeenkomst (pdf) correct wordt uitgevoerd.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte John Deere-trekker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Speciale styling voor 2 miljoenste John Deere-trekker

John Deere viert de assemblage van de 2 miljoenste John Deere-trekker in Mannheim (D.). De 6R 250 is versiert met een...
Afbeelding artikel

John Deere lanceert nieuwe serie G5-displays

De nieuwe serie G5-displays van John Deere hebben Full HD-resolutie, extra geheugen en een groter verwerkingsvermogen.
Afbeelding artikel

Netto-omzet Deere & Company groeit een derde

Netto-omzet en inkomsten van Deere & Company, waarvan John Deere onderdeel is, groeit in het eerste kwartaal 32%.
Beheer
WP Admin