Terug naar nieuwsoverzicht

Proefrit met de intuïtieve JCB Fastrac 4220 iCON

De JCB Fastrac iCON. De naam staat voor I configure, I control en I connect. De drie pijlers waarop het bestuurderscomfort is aangepakt: instelbaarheid, besturing en de connectiviteit. - Foto's: Jacco van Erkelens

In de buurt van de JCB-fabriek in het Engelse Rocester krijgt TREKKER een exclusief inkijkje in de nieuwe JCB Fastrac 4000-serie. Nieuw is de bediening. De JCB Fastrac 4220 iCON kreeg het vernieuwde iCON-bedieningsconcept aangemeten. Dat valt in de smaak. Tijd voor een proefrit.

JCB haalt met de nieuwe iCON-modellen flink de bezem door de serie, vooral op besturingsniveau. Het Britse bedrijf investeerde afgelopen jaren miljoenen in een nieuw bedieningsconcept. En dat was hard nodig. De armleuning was ouderwets: de joystick kon niet meer meekomen met de hedendaagse standaard, met ontelbare functionaliteiten op rijhendels. Ook de terminal was verouderd en beperkt in functionaliteit.

Trekkertest JCB Fastrac 4220 iCON

Onder de naam iCON opent JCB met deze technisch dezelfde trekker een toch wel sterk offensief naar de concurrentie. De prijs van een JCB Fastrac 4220 iCON hangt af van specificaties. De fabriek geeft een richtprijs variërend van € 175.000 tot € 210.000. TREKKER test de JCB Fastrac 4220 iCON en maakt een proefrit.

Auteur: Jacco van Erkelens

Wil je meer trekkertests lezen? Download hier alle onafhankelijke tests

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrijden met Deutz-Fahr 6130.4 RVshift: een topper met trucage

De Deutz-Fahr 6130.4 RVshift is een lichte viercilinder en technisch gezien gewoon een TTV. Hoog tijd voor een proefrit.
Afbeelding artikel

Australische teler: ‘Van 360 pk autonome trekker naar veldrobot van 152 pk’

Gerrit Kurstjens in Australië koos voor de 112 kW sterke autonome veldrobot Agbot van AgXeed. Hoe bevalt de Agbot 5.115T2 hem?
Afbeelding artikel

27 pk meer motorvermogen voor nieuwe Case IH Optum

Nieuwe topmodel Case IH Optum 340 CVX Drive heeft 27 pk meer vermogen onder de motorkap dan de Optum 300 CVX.
Beheer
WP Admin