fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Proefrit met de intuïtieve JCB Fastrac 4220 iCON

De JCB Fastrac iCON. De naam staat voor I configure, I control en I connect. De drie pijlers waarop het bestuurderscomfort is aangepakt: instelbaarheid, besturing en de connectiviteit. - Foto's: Jacco van Erkelens

In de buurt van de JCB-fabriek in het Engelse Rocester krijgt TREKKER een exclusief inkijkje in de nieuwe JCB Fastrac 4000-serie. Nieuw is de bediening. De JCB Fastrac 4220 iCON kreeg het vernieuwde iCON-bedieningsconcept aangemeten. Dat valt in de smaak. Tijd voor een proefrit.

JCB haalt met de nieuwe iCON-modellen flink de bezem door de serie, vooral op besturingsniveau. Het Britse bedrijf investeerde afgelopen jaren miljoenen in een nieuw bedieningsconcept. En dat was hard nodig. De armleuning was ouderwets: de joystick kon niet meer meekomen met de hedendaagse standaard, met ontelbare functionaliteiten op rijhendels. Ook de terminal was verouderd en beperkt in functionaliteit.

Trekkertest JCB Fastrac 4220 iCON

Onder de naam iCON opent JCB met deze technisch dezelfde trekker een toch wel sterk offensief naar de concurrentie. De prijs van een JCB Fastrac 4220 iCON hangt af van specificaties. De fabriek geeft een richtprijs variërend van € 175.000 tot € 210.000. TREKKER test de JCB Fastrac 4220 iCON en maakt een proefrit.

Auteur: Jacco van Erkelens

Wil je meer trekkertests lezen? Download hier alle onafhankelijke tests

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Er zit een nieuw topmodel aan te komen bij de Oostenrijkse machinefabrikant Steyr. Wat voor model en wanneer precies, is niet...
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaring met de New Holland TVT-serie

Ben je, of was je, in het bezit van een New Holland TVT? Dan is TREKKER benieuwd naar jouw ervaringen met...
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Beheer
WP Admin