fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kort nat gewas verwerken met vernieuwde ROC-bandhark

Wat direct opvalt aan de vernieuwde ROC-bandhark is dat de neerhouder scharnierend bevestigd is achter de band. Deze kan ook volledig omhoog worden weggeklapt. - Foto: Profi

De ROC-bandhark is aangepast aan Nederlandse omstandigheden, zodat de bandhark kort nat gewas goed kan verwerken. Opvallend is de neerhouder boven de pick-up met direct erachter de geleide plaat.

De Italiaanse fabrikant ROC maakt sinds eind 2021 deel uit van de Kverneland/Kubota Group. Als gevolg van deze overname heeft de ROC-bandhark een update gekregen voor het werken onder Nederlandse weersomstandigheden.

Kort nat gewas verwerken

De neerhouder is scharnierend bevestigd achter de band en kan ook volledig omhoog worden weggeklapt. Ook heeft de fabrikant een dekzeil op de ROC-bandhark gemonteerd om het gewas in een zo optimaal mogelijke stroom naar de band te geleiden om verliezen te voorkomen. ROC paste eveneens het overslaggebied van de pick-up naar de band aan om kort en nat gewas goed te kunnen verwerken.

Kverneland Group Benelux, importeur van ROC-machines, meldt dat er nog geen levertijden of prijzen bekend zijn van de aangepaste ROC-bandhark.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Aanbod bandharken neemt snel toe

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Beheer
WP Admin