fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Foto | Leuke primeurs op relaxte Landbouwbeurs Leeuwarden

De meeste standhouders op Landbouwbeurs Leeuwarden zijn gericht op de melkveehouderij. Standhouders die zich richten op de akkerbouw zijn op één hand te tellen. - Foto's: Michel Velderman

TREKKER liep een rondje over de rustige beursvloer van Landbouwbeurs Leeuwarden, van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 december. De landbouwbeurs kende enkele interessante blikvangers, zoals nieuws bij Zonna, Deutz-Fahr en Groenoord.

Landbouwbeurs Leeuwarden richt zich vooral op de provincie Friesland. Dat betekent dat de meeste standhouders focussen op de melkveehouderij. Standhouders die zich richten op de akkerbouw zijn op één hand te tellen.

De beursvloer was gevuld met lokale dealers van trekkers, machines, melktechniek en stalinrichting. Ook waren er aanverwante bedrijven aanwezig, zoals verzekeraars en banken. Echt veel aanloop was er de eerste dag, woensdag 7 december, niet. De tweede dag was het een stuk drukker; standhouders hadden de hele dag volk over de vloer. Bekijk de fotoreportage met enkele leuke primeurs.

Auteur: Bas van Hattum

Op de stand van Martien Visser was deze grote JCB TM420S-knikbestuurde verreiker te zien. Daaronder heel brede Vredestein Flotation-banden in de maat 650/65 R25.5.

Kröger toont de Agroliner TAW20-silagewagen met besturing op beide assen van het tandemstel. De silagewagen kan zowel volgend als in hondengang de trekker of de hakselaar volgen. Aan boord zit de zogenoemde EAMS-besturing van Scharmüller, een slim systeem waar geen stuurstangen of potmeters meer aan te pas komen. Ook is deze silagewagen uitgerust met een Topcon-weegsysteem en een hydraulisch afdeksysteem van Kröger.

De gezamenlijke Deutz-Fahr-dealers toonde een echte Nederlandse primeur. En dat was de nieuwe 6.4-serie.

Een blikvanger voor de veehouder is deze John Deere 6R150. Een trekker uit de nieuwste 6R-serie, inclusief voorlader en fronthef en frontaftakas. Binnenkort meer op Trekkeronline, waarin deze trekker meedoet in een groepstest.

Broekens had één van de grootste stands op de beurs, en is de leverancier in het Noorden van onder meer de merken New Holland en Krone. Op de stand was onder meer de nieuwe T7.290 HD te zien met de nieuwe Sidewinder-bediening.

Een typische machine voor de Friese regio is deze Stolpen-opraapwagen met achtwielig MWD-onderstel. De machine is hoofdzakelijk bedoeld voor zomerstalvoedering.

Imposant is de mobiele mestpomp Buffalo, die door importeur RosierGreidanus zelf wordt gebouwd. De pompset is draadloos te bedienen. Deze op de stand is verkocht aan loonbedrijf Hoekstra in Oosterzee.

Een bijzonderheid is de Sip-schudder met haaktanden, te zien op de stand van Zonna in Beilen. Sip toonde deze haaktanden op de Spider 100-schudder.

De gezamenlijke Fendt-dealers wisten deze nieuwe Fendt Vario 728 van de zevende generatie naar Leeuwarden te halen. De trekker trok veel bekijks. Hij won eerder dit jaar de Tractor Of The Year award.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin