fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Weidemann introduceert grotere T7-verreiker

De T7-verreikers van Weidemann zijn verkrijgbaar met Perkins-viercilindermotoren die voldoen aan Fase 5-emissienorm. - Foto's: Weidemann

Machinefabrikant Weidemann heeft een verreiker ontwikkeld die tot 7 meter hoog tilt met een hefvermogen van 3,5 of 4,2 ton. De typeaanduiding geeft de prestaties van de T7-verreiker grotendeels weer.

Met een uitbreiding van het assortiment verreikers maakt Weidemann een sprong vooruit in de klasse telescoopladers van 7 meter. De focus van werkzaamheden voor deze grotere T7-verreiker ligt bij de omslag van materialen, bij stapelwerkzaamheden op hoogte en bij het vullen van installaties.

Weidemann biedt de T7-verreiker aan in twee modellen: de nieuwe T7035 en T7042. De verreikers hebben een respectievelijk laadvermogen van 3,5 en 4,2 ton.

Tekst gaat verder onder de foto

De gebruiker kan kiezen uit een T7-verreiker van 102 pk (alleen de T7035), 122 pk of 136 pk.

De gebruiker kan kiezen uit een T7-verreiker van 102 pk (alleen de T7035), 122 pk of 136 pk.

Perkins-viercilindermotoren

De verreikers zijn verkrijgbaar met Perkins-viercilindermotoren die voldoen aan Fase 5-emissienorm. Daarbij kun je kiezen uit 102 pk (alleen de T7035), 122 pk of 136 pk. De machines zijn leverbaar met een topsnelheid van 20, 30 of 40 km/u.

De T7-verreiker heeft drie manieren van rijden: hondengang, vierwielbesturing of alleen voorwielbesturing. In de verreiker ligt een hydrostatische PowerDrive 255-transmissie die Weidemann ook in wielladers bouwt.

De T7 is voorzien van een omkeerbare ventilator en een knop om het hydraulische systeem van druk te halen. Dat laatste is handig bij het aankoppelen van bijvoorbeeld een balenklem. De machines mogen tot 16 ton trekken.

De T7-verreikers zijn vanaf heden leverbaar. Prijzen hangen geheel af van de uitvoering.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte verreiker van Weidemann? Kijk eens op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Bobcat toont nieuwe versie van autonome RogueX-schranklader

Doosan Bobcat presenteert op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (VS) een autonome schrankader onder de naam RogueX2.
Afbeelding artikel

Manitou werkt aan weegsysteem voor verreikers

Manitou werkt aan een geïntegreerd weegsysteem voor verreikers. Vanaf 2024 is dit af-fabriek verkrijgbaar op de NewAgXL-verreikers.
Beheer
WP Admin