fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Weidemann komt volgend jaar met grotere T7-verreiker

Weidemann heeft de verreiker zelf ontwikkeld en laat de machines bouwen Kramer in het Duitse Pfullendorf, wat net als Weidemann een dochteronderneming is van Wacker Neuson uit München. Foto's: Weidemann

Machinefabrikant Weidemann heeft een verreiker ontwikkeld die tot 7 meter hoog tilt, en brengt deze gefaseerd op de markt. Nederland moet wachten tot najaar 2022.

Weidemann toont deze maand op de Franse landbouwbeurs Sommet de l’élevage een nieuwe serie verreikers: de T7. Het gaat om twee modellen, namelijk de T7035 en T7042. Beide tillen tot 7 meter hefhoogte, waarbij het kleine model tot 3,5 ton tilt en de grotere verreiker 4,2 ton. Weidemann heeft de verreiker zelf ontwikkeld en laat de machines bouwen bij Kramer in het Duitse Pfullendorf, wat net als Weidemann een dochteronderneming is van Wacker Neuson uit München. Volgens Weidemann heeft de T7-serie onder andere een ander chassis en een andere cabine dan de Kramer-verreikers die in hetzelfde segment zitten. Volgens Weidemann onderscheidt de verreiker zich vooral van anderen vanwege een panoramisch uitzicht. Opvallend is bijvoorbeeld de cabine met vier stijlen, en een gebogen achterruit.

Hydrostatisch

De verreikers zijn straks verkrijgbaar met Perkins-viercilindermotoren die voldoen aan Fase 5-emissienorm, en daarbij is keuze uit 102 pk (alleen de T7035), 122 pk of 136 pk. De machines zijn leverbaar met een topsnelheid van 20, 30 of 40 km/u. De verreiker die werd getoond op de landbouwbeurs staat op 460/70 R24-banden en heeft een 45 graden stuuruitslag. De machine heeft drie manier van rijden: hondengang, vierwielbesturing, of alleen voorwielbesturing. Er ligt een hydrostatische PowerDrive 255-transmissie in, die Weidemann ook in wielladers bouwt. De T7 is voorzien van een omkeerbare ventilator en een knop om het hydraulische systeem van druk te halen. Dat laatste is handig bij het aankoppelen van bijvoorbeeld een balenklem. De machines mogen tot 16 ton trekken.

Lees verder onder de foto

Opvallend is bijvoorbeeld de cabine met vier stijlen, en een gebogen achterruit. De deur is niet voorzien van een openslaande ruit, maar van een schuifraam.

Opvallend is bijvoorbeeld de cabine met vier stijlen, en een gebogen achterruit. De deur is niet voorzien van een openslaande ruit, maar van een schuifraam.

Schuifraam

De cabinevloer is voorzien van een inkeping, wat helpt bij een gemakkelijkere in- en uitstap. De armleuning veert mee met de stoel. Erop zijn een joystick en een toetsenboord gebouwd. Hierop zijn knoppen geplaatst voor functies zoals een autostop voor de motor, het horizontaal houden van een palletvork en automatisch in- en uitschuiven van de giek op basis van hefhoogte. Weidemann plaatst een 7 inch groot scherm in de verreikers. Verder valt op dat de cabinedeur niet voorzien is van een openslaand raam, maar van een schuifraam en een openend achteraam. Tot slot is de machine voorzien van ‘coming home’-verlichting. Dat wil zeggen dat de werklampen na het afzetten van de motor even blijven branden.

In 2022 in Nederland

Weidemann presenteerde de nieuwe verreikers inmiddels in een aantal landen. Navraag bij de Duitse fabrikant leert dat de machines komend voorjaar in Nederland worden gepresenteerd. En de T7-verreikers zouden dan leverbaar zijn vanaf najaar 2022. Weidemann kiest voor een gefaseerde introductie vanwege een beperkte productiecapaciteit en een matige beschikbaarheid van onderdelen.

In deze video, gemaakt door een Franse nieuwssite vanaf de landbouwshow, is meer beeld te zien van de nieuwe verreiker.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrit met slim uitgeruste Weidemann T7042-verreiker

Twee dingen vallen TREKKER meteen op aan de Weidemann T7042-verreiker: de strakke lijnen én een vrij lange bouw. Tijd voor een...
Afbeelding artikel

Verreikertest: alles over de New Holland

Er zit geen knop of functie te veel in de New Holland: de verreiker is eenvoudig en simpel. En sterk! Het...
Afbeelding artikel

Verreikertest: alles over de Merlo

De Merlo is anders – in veel opzichten. Zonder twijfel: de Italianen maken een machine met toptechniek, en dat bewijzen de...
Beheer
WP Admin