fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe motor en cabine op Kramer-verreikers

Machinefabrikant Kramer vernieuwt de verreikers. Deze voldoen nu aan de Stage 5-emissienorm en tegelijk zijn details veranderd.

De Duitse machinefabrikant Kramer vernieuwt de verreikers. Belangrijkste wijziging is dat deze voortaan voldoen aan de Stage 5-emissienorm. Hiervoor gebruikt Kramer drie verschillende motorblokken. In het kleine model (de KT267) bouwt Kramer een 75 pk sterke, 2.5 liter grote Kohler-motor in. Die zijn uitgerust met een dieseloxidatiekatalysator (DOC) en een dieselpartikelfilter (DPF). De meeste modellen (van de KT356 tot de KT429) hebben onder de motorkap een 134 pk sterke en 3.6 liter grote Deutz-motor met DOC, SCR en DPF. De twee zware modellen (KT 557 en KT559) die 5,5 ton mogen tillen, hebben een grotere 4.1 liter Deutz-motor.

Lees verder onder de foto

De Kramer-verreikers zijn sinds 2018 te koop via het John Deere-dealernetwerk, vanwege een nieuwe samenwerking met John Deere. De machine worden verkocht in de groen-grijze Kramer-kleurstelling.

Nieuwe hondengang-functie

Ook nieuw is een handmatige hondengang-rijfunctie. Dat is een vierde stuurmogelijkheid, naast voorwielsturing, vierwielbesturing en gewone hondengang. Deze handmatige functie is bedoeld voor bijvoorbeeld het vastrijden van een rijkuil. Hierbij blokkeert de stuurhoek van de achteras, en kun je met de vooras nog vrij sturen. Zodoende is het mogelijk om in hondengang te rijden en ook te manoeuvreren.

Lees verder onder de foto

Nieuw is deze vierde stuurmogelijkheid. Dit is een handmatige hondengang-functie. Hierbij blokkeert de stuurhoek van de achteras, maar kun je de vooras nog vrij bewegen. - Foto: Kramer

Nieuw is deze vierde stuurmogelijkheid. Dit is een handmatige hondengang-functie. Hierbij blokkeert de stuurhoek van de achteras, maar kun je de vooras nog vrij bewegen. – Foto: Kramer

Cabine-update

Ook deed Kramer enkele aanpassingen aan de cabine. Zo is er voortaan keus (bij de KT306 en KT407) voor een hoge cabine met veel zicht rondom (2,49 meter hoog), of juist een lagere voor lage doorgangen (dik 15 centimeter lager). Ook is er voortaan een uitsparing in de cabinevloer bij de trap, wat de instap zou vergemakkelijken. En Kramer bouwt voortaan een daadwerkelijke trap met twee treden. Tot slot zegt Kramer het geluidsniveau te hebben teruggebracht naar 72 dB(A). Verder biedt Kramer voortaan meer bandenopties. 50 cm brede banden zijn nu leverbaar op de KT306 en KT407. Bij de grotere modellen (KT457 tot KT559) is er keus uit 46, 50 of 54 cm brede Michelin Bibload-banden.

Lees verder onder de foto

Voortaan heeft de cabine een kleine uitsparing en echte trap. Beiden zouden de instap naar de cabine vergemakkelijken.

Kramer bij John Deere-dealers

Tot 2018 waren deze Kramer-verreikers te koop in Claas-kleuren en via het Claas-dealernetwerk. Maar sinds 2018 viel die samenwerking uiteen. Claas koopt sindsdien verreikers in bij Liebherr, en Kramer ging in zee met John Deere. Deze Kramer-verreikers dus ook te koop bij John Deere-dealers, weliswaar in de groen-grijze Kramer-kleurstelling. Via dit goed vertakte dealernetwerk hoopt Kramer sneller te kunnen groeien in de landbouwsector. Voor John Deere betekent het een completer leveringspakket.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin