Terug naar nieuwsoverzicht

Smart 430-bedieningsterminal voor Duport-mesttank

Smart 430-bedieningsterminal van Duport, ontwikkeld door Müller Elektronik, is eenvoudig en overzichtelijk. - Foto’s: Duport

Specialist in bemestingstechniek Duport introduceert een nieuwe Isobus-bedieningsterminal voor zijn mesttanks met verdringerpomp. Het is de Smart 430-terminal afkomstig van fabrikant Müller Elektronik. De Smart 430-bedieningsterminal is volgens Duport eenvoudig te bedienen en overzichtelijk.

Duport in Dedemsvaart (Ov.) introduceert de Smart 430-bedieningsterminal met soft-keyknoppen om het bedieningsgemak te verbeteren van de enkelas-, tandemas- en 4-in-line-mesttanks uit de Farmerline-serie. Functies als het laden en lossen van de tank en het in- en uitklappen van de bemester worden duidelijk weergegeven op het 4,3 inch grote display. Bemesterfuncties als verdeler, hefinrichting, driewegkraan en eventueel afsluiters blijft de gebruiker over het volgordeblok aansturen.

Brandstof besparen

Op de Smart 430-bedieningsterminal komen opties beschikbaar. Denk aan de afgiftecontrole. Op basis van het pomptoerental, de rijsnelheid en de bemester berekent de Smart 430-terminal automatisch de werkelijke mestafgifte. Hiermee kan de bestuurder de pompversnelling en het aftakastoerental zo optimaal mogelijk instellen. Dat bespaart volgens Duport brandstof.

Met de Smart 430-terminal kan de bestuurder zijn pompversnelling en aftakastoerental zo optimaal mogelijk instellen. Volgens Duport bespaar je zo ook brandstof.

Met de Smart 430-terminal kan de bestuurder zijn pompversnelling en aftakastoerental zo optimaal mogelijk instellen. Volgens Duport bespaar je zo ook brandstof.

Ook via joystick bedienen

De Smart 430 heeft ook een ingangspoort voor een joystick. Hieraan kun je alle functies toewijzen. Optioneel zijn de hydrauliekfuncties ook te bedienen via het load-sensingsysteem. Bovendien kun je nog kiezen tussen een directe bediening via de stuurventielen van de trekker of via de DHE-bedieningskast met twee joysticks. De Smart 430-terminal is daar nu bij gekomen.

De prijs van de Smart 430 is hetzelfde als de keuzeoptie DHE. De combinatie met zuigarm kost € 15.000. De afgiftecontrole bedraagt € 675 bruto.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Joskin bouwt snel te legen Tornado-meststrooiers

Joskin levert een nieuwe generatie Tornado-meststrooiers met gladdere zijwanden en een laadbak met een meer conische vorm.
Afbeelding artikel

Slootsmid gaat weer mesttanks produceren

Machinebouwer Slootsmid pakt de productie van mesttanks weer op en komt met een 12,5 kuub mesttank op de markt.
Afbeelding artikel

Hanskamp wint zilver met BeddingCleaner op Eurotier 2022

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) wint de zilveren innovatie-award met zijn BeddingCleaner op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.).
Beheer
WP Admin