fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

18 kuubs Duport op grote wielen

De 18 kuubs Duport Bigfoot. Foto: Duport

De Nederlandse machinefabrikant Duport uit Dedemsvaart (Ov.) komt met een 18 kuubs Bigfoot-mesttank. In 2018 introduceerde de fabrikant al de 16 kuubs variant en nu komt daar een grotere broer bij.

De eerste mesttank volgens het Bigfoot-concept was een 16 kuubs pomptankwagen en is in 2018 geproduceerd. Duport kreeg de vraag uit de markt om een tank te ontwikkelen welke transporttanks in twee keer leeg kan maken. De meeste aanvoertanks nemen 36 kuub mee. Na twee ladingen door een 16 kuubs tank, blijft er nog 4 kuub over in de trailer. Een 18 kuubs tank lost dat probleem op.

Groot contactoppervlak

De tank dankt de Bigfoot-benaming aan het contactoppervlak met de bodem. Onder de nieuwe pomptankwagen passen namelijk banden tot 2,13 meter hoogte, bijvoorbeeld een 900/65R32. De tank is leverbaar met een optioneel luchtdrukwisselsysteem. Bij de 16 kuubs tank kan de druk terug naar ongeveer 1 bar. Bij de grotere variant zal de minimale bandendruk naar verwachting niet veel hoger liggen. Volgens de fabrikant levert de tank niet in op wendbaarheid, door het smalle chassis. Het chassis maakt een stuurhoek tot 23 graden mogelijk.

Vanaf € 210.000

Duport heeft de eerste 18 kuub Bigfoot tandemtanks inmiddels verkocht en zijn in productie. De richtprijs voor de machine is bruto € 210.000. Daarmee is hij niet veel duurder dan de twee kuub kleinere tank, welke voor € 205.000 in de boeken staat.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Digitaal realtime vervoersbewijs rVDM vervangt papieren mestbon

Vanaf 1 januari 2023 geef je het mestvervoer door met een realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest (rVDM).
Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Beheer
WP Admin