Terug naar nieuwsoverzicht

18 kuubs Duport op grote wielen

De 18 kuubs Duport Bigfoot. Foto: Duport

De Nederlandse machinefabrikant Duport uit Dedemsvaart (Ov.) komt met een 18 kuubs Bigfoot-mesttank. In 2018 introduceerde de fabrikant al de 16 kuubs variant en nu komt daar een grotere broer bij.

De eerste mesttank volgens het Bigfoot-concept was een 16 kuubs pomptankwagen en is in 2018 geproduceerd. Duport kreeg de vraag uit de markt om een tank te ontwikkelen welke transporttanks in twee keer leeg kan maken. De meeste aanvoertanks nemen 36 kuub mee. Na twee ladingen door een 16 kuubs tank, blijft er nog 4 kuub over in de trailer. Een 18 kuubs tank lost dat probleem op.

Groot contactoppervlak

De tank dankt de Bigfoot-benaming aan het contactoppervlak met de bodem. Onder de nieuwe pomptankwagen passen namelijk banden tot 2,13 meter hoogte, bijvoorbeeld een 900/65R32. De tank is leverbaar met een optioneel luchtdrukwisselsysteem. Bij de 16 kuubs tank kan de druk terug naar ongeveer 1 bar. Bij de grotere variant zal de minimale bandendruk naar verwachting niet veel hoger liggen. Volgens de fabrikant levert de tank niet in op wendbaarheid, door het smalle chassis. Het chassis maakt een stuurhoek tot 23 graden mogelijk.

Vanaf € 210.000

Duport heeft de eerste 18 kuub Bigfoot tandemtanks inmiddels verkocht en zijn in productie. De richtprijs voor de machine is bruto € 210.000. Daarmee is hij niet veel duurder dan de twee kuub kleinere tank, welke voor € 205.000 in de boeken staat.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vredo toont nieuwe 4-wielige zelfrijder

Machinefabrikant Vredo uit het Gelderse Dodewaard introduceert een compleet nieuwe 4-wiel gestuurde VT5536 met 22 m3 tankinhoud en 550 pk. De...
Afbeelding artikel

Duport bouwt 15 meter bemester

De Nederlandse machinefabrikant Duport uit Dedemsvaart (O.) komt met een 15 meter brede All Track HD-bemester. Daarmee breidt de fabrikant het...
Afbeelding artikel

Eenvoudige schijvenbemester van Rollex

G. Kool Machinebouw, bekend van de Simko-bemesters, zet een nieuwe simpele Rollex Eco 600-bemester op de markt. De machine is de...
Beheer
WP Admin