Terug naar nieuwsoverzicht

Sima 2022: MF gaat verdubbelen en zaaimachines verkopen in Europa

Massey Ferguson presenteert vooral groeidoelstellingen op de beurs, geen nieuwe machines. Ook is er geen spoor te bekennen van een elektrische trekker. - Foto's: Mark Pasveer

Machinefabrikant Massey Ferguson presenteert ambitieuze groeiplannen tijdens vakbeurs Sima 2022 in Parijs. Ook nieuw: MF gaat zaaimachines verkopen in Europa.

Massey Ferguson maakt tijdens een persconferentie op mechanisatievakbeurs Sima in Parijs ambitieuze groeidoelstellingen bekend. De Franse fabrikant wil de omzet in 2025 hebben verdubbeld ten opzichte van 2020.

Die groei wordt bereikt door een forse herstructurering van het wereldwijde dealernetwerk, investeringen in producten en fabrieken en integratie van bijvoorbeeld hooibouwmachines en gps-systemen. De fabrikant laat weten deze groeidoelstelling eind 2022 voor twee derde te hebben bereikt.

Dealernetwerk op de schop

Volgens Massey Ferguson wordt de genoemde groeidoelstelling deels behaald door herstructurering van het dealernetwerk. In de afgelopen drie jaar is in Zuid-Amerika 60% van het complete dealernetwerk gewijzigd. De machinefabrikant focust in Europa op Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Dat zijn de landen waar de fabrikant rechtstreeks verkoopt zonder tussenkomst van een importeur. Massey Ferguson zet in op een omzetgroei van 30% in 2026 30% ten opzichte van nu.

In Nederland wordt Massey Ferguson verkocht via importeur Mechan Groep in Achterveld (U.). Het doel voor Nederland is 10% marktaandeel in 1 à 2 jaar. Daarmee loopt Nederland voor op het algehele doel dat Massey Ferguson stelt aan zogenoemde ‘3rd-party-landen’ (landen met een importeur), namelijk een marktaandeel van 7,5%.

MF-zaaimachine in Europa

Hoewel de zaaimachines niet op de beurs aanwezig zijn, kondigt Massey Ferguson aan om deze machines naar Europa te halen. Het gaat om precisiezaaimachines van het in 2017 door Agco overgenomen Precision Planting. Zustermerk Fendt verkoopt deze zaaimachines in verschillende landen onder de merknaam Momentum.

Het plan is om de grote getrokken zaaimachines vooral in het oosten en midden van Europa te verkopen. De zaaimachines zijn voorlopig niet interessant voor de Nederlandse markt.

Nog niet elektrisch

Hoewel de topmannen van Massey Ferguson nogmaals benadrukken dat volgens hen kleine trekkers in de toekomst volledig elektrisch zijn, de middenklasse trekkers een hybridevorm gaat aannemen en dat waterstof de oplossing wordt voor grote trekkers, laat de fabrikant geen nieuws zien op dit gebied. Ook is er geen nieuws over de toekomstige elektrische MF 5S-trekker die wellicht in samenwerking met het Nederlandse VDL Special Vehicles in Eindhoven (N.-Br.) wordt ontwikkeld. Volgens importeur Mechan Groep is het een complex project. Het is nog niet te zeggen wanneer de trekker klaar is.

Auteur: Bob Karsten

Zoek jouw Massey Ferguson-trekker op Trekkeronline

Een motorkap van een 8S-serie gemaakt van lokaal geteeld vlas.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fabrikanten kiezen ook Innov-Agri om innovaties te tonen

Innov-Agri is vooral een thuiswedstrijd voor Franse werktuigenfabrikanten. Op Innov-Agri is ruimte voor demo’s en daar maakten vooral de robotfabrikanten, veelal...
Afbeelding artikel

Innov-Agri 2023: wat viel op?

Innov-Agri is een Franse buitenbeurs waar trekkers en werktuigen de boventoon voeren. De opzet is vergelijkbaar met de tweejaarlijkse Werktuigendagen in...
Afbeelding artikel

​Video | Robots op landbouwbeurs Innov-Agri

Veldrobot Trektor met hybride aandrijflijn was begin september te zien in een demo op landbouwbeurs Innov-Agri in Outarville (Fr.)
Beheer
WP Admin