Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-Fahr introduceert drie compacte 6.4-trekkers

De nieuwe Deutz-Fahr 6.4. trekkerserie onderscheidt zich volgens de fabrikant door de compacte bouw en wendbaarheid (draaihoek 52 graden), pneumatische cabinevering en de keuze uit drie comfortcabines. - Foto: Annelies Bakker

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr toonde vorige week zijn nieuwe compacte 6.4-trekkers in zijn fabriek in Lauingen (D.). Deze serie bestaat uit drie trekkers met ruime cabines in de vermogensklasse van 136, 147 en 156 pk, inclusief boost. De type-aanduidingen zijn 6130.4 en 6140.4 en 6150.4.

Deze compacte 6.4-trekkers beschikken over een FARMotion 45-motor die in eigen huis wordt ontwikkeld. Het motorblok heeft 3,8 liter motorinhoud en voldoet aan de Fase 5-emissienorm.

Nieuw is dat de motor voorzien is van een variabele turbo. Daarmee kun je ook hogere vermogens krijgen. De 6150.4 is het topmodel en kan een maximaal vermogen (incl. boost) leveren van 157 pk.

Tekst gaat verder onder de video

RVshift en TTV-transmissie

Alle drie trekkermodellen zijn leverbaar met twee transmissiemogelijkheden. De eerste optie is de RVshift-transmissie, die we ook kennen van de6C-serie. Deze transmissie biedt 20 versnellingen vooruit en 16 achteruit. De RVshift-modellen hebben een snelheid van 1,5 km/uur tot maximaal 50 km/uur. De rijsnelheid kan verder worden verlaagd via de optionele supercreeper-optie die snelheden van minder dan 100 m/uur dekt.

Een tweede optie is de TTV-transmissie. Met deze transmissie heeft de trekkerchauffeur meerdere mogelijkheden om automatisch of half-automatisch te schakelen.

3 ton heffen

De viercilindertrekker wordt geleverd met een door Deutz-Fahr ontwikkelde geveerde vooras en motorkap. De fronthef kan een gewicht van 3 ton heffen.

De FARMotion 45-motor is voorzien van een elektronisch geregeld common-rail brandstofinjectiesysteem. Dit systeem maximaliseert het koppel en de vermogensafgifte.

MaxiVision-cabines

De fabrikant biedt drie cabinevarianten aan op de 6.4-serie: de MaxiVision basis, de MaxiVision Plus en de MaxiVision Pro. Alle MaxiVision-cabines zijn uit te rusten met de nieuwe en grotere achteruitkijkspiegels. Ook leverbaar zijn een te openen voorruit, meerdere smartphone- en tablethouders, een uitneembare koelbox en een nieuw geluidssysteem.

Topmodel 6150.4 op vakbeurs Eima

Deutz-Fahr heeft besloten de Agrotron 6155.4 uit de markt te halen. Hiervoor in de plaats komt de 6.4-serie, met als topmodel de 6150.4.

Deze 6150.4 is voor het eerst te zien op de vakbeurs Eima van 9 tot 13 november in Bologna (It.). Vanaf zomer 2023 is deze nieuwe trekkerserie leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

De fabrikant biedt drie comfortvarianten cabines aan op de 6.4-serie: de MaxiVision basis, de MaxiVision Plus en de MaxiVision Pro. - Foto: Deutz-Fahr

Deutz-Fahr heeft besloten om de Agrotron 6155.4 uit de markt te halen. Hiervoor in de plaats komt de 6.4-serie, met als topmodel de 6150.4. Vanaf zomer 2023 is deze nieuwe trekker leverbaar. - Foto: Deutz-Fahr

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuw topmodel Steyr Absolut CVT met 280 pk

Steyr heeft een nieuw topmodel gebouwd met 280 pk voor gebruikers die meer vermogen willen: de Steyr Absolut 6280 CVT.
Afbeelding artikel

Goldoni koopt 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren

Goldoni Keestrack heeft een overeenkomst gesloten met Hyundai Doosan Infracore voor de levering van 8.000 Hyundai Doosan-dieselmotoren.
Afbeelding artikel

Update voor Case IH Vestrum en Steyr Expert CVT

Vanaf 2023 krijgt de Case IH Vestrum CVXDrive-transmissie een update en is de nieuwste AFS Pro 700 Plus-monitor beschikbaar.
Beheer
WP Admin