fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco onderzoekt toepassing robots die onkruid bestrijden zonder grondbewerking

De Nederlandse veldrobot Bullseye kan onkruid bestrijden zonder grondbewerking. Dergelijke kleine en lichte semi-autonome veldrobots kunnen bijdragen tot een efficiëntere gewasproductie en tegelijkertijd de bodemdruk verminderen. - Foto: Twan Wiermans

De Amerikaanse machinefabrikant Agco start een driejarig onderzoek met de universiteit van Bern in Zwitserland naar het toepassen van kleine en lichte semi-autonome robots die onkruidbestrijding zonder grondbewerking.

De gedachte achter het onderzoek is dat onkruidbestrijding zonder grondbewerking in combinatie met veldrobots de gewasproductie verduurzaamt, bodemverdichting voorkomt en de opkomst van onkruid tot een minimum beperkt. De opgedane kennis en innovaties wil Agco delen met boeren en mechanisatiebedrijven, zodat zij duurzamer en efficiënter gewassen kunnen produceren.

Onkruid zorgt voor steeds meer problemen

Agco stelt dat ondersteuning van boeren om de productiviteit van hun bedrijf te verhogen belangrijker wordt nu de problemen met onkruid – veroorzaakt door het veranderende klimaat – toenemen en de wereldwijde voedselproductie beïnvloeden. Bovendien kunnen kleine en lichte semi-autonome veldrobots, zoals de Nederlandse veldrobot Bullseye, bijdragen tot een efficiëntere gewasproductie en tegelijkertijd de druk op de bodem verminderen.

Auteur: Hugo Claver

Lees ook: Hoe effectief bestrijden wiedrobots Odd.Bot en Quirky onkruiden?

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Beheer
WP Admin