Terug naar nieuwsoverzicht

Agco onderzoekt toepassing robots die onkruid bestrijden zonder grondbewerking

De Nederlandse veldrobot Bullseye kan onkruid bestrijden zonder grondbewerking. Dergelijke kleine en lichte semi-autonome veldrobots kunnen bijdragen tot een efficiëntere gewasproductie en tegelijkertijd de bodemdruk verminderen. - Foto: Twan Wiermans

De Amerikaanse machinefabrikant Agco start een driejarig onderzoek met de universiteit van Bern in Zwitserland naar het toepassen van kleine en lichte semi-autonome robots die onkruidbestrijding zonder grondbewerking.

De gedachte achter het onderzoek is dat onkruidbestrijding zonder grondbewerking in combinatie met veldrobots de gewasproductie verduurzaamt, bodemverdichting voorkomt en de opkomst van onkruid tot een minimum beperkt. De opgedane kennis en innovaties wil Agco delen met boeren en mechanisatiebedrijven, zodat zij duurzamer en efficiënter gewassen kunnen produceren.

Onkruid zorgt voor steeds meer problemen

Agco stelt dat ondersteuning van boeren om de productiviteit van hun bedrijf te verhogen belangrijker wordt nu de problemen met onkruid – veroorzaakt door het veranderende klimaat – toenemen en de wereldwijde voedselproductie beïnvloeden. Bovendien kunnen kleine en lichte semi-autonome veldrobots, zoals de Nederlandse veldrobot Bullseye, bijdragen tot een efficiëntere gewasproductie en tegelijkertijd de druk op de bodem verminderen.

Auteur: Hugo Claver

Lees ook: Hoe effectief bestrijden wiedrobots Odd.Bot en Quirky onkruiden?

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gaëtan Severac (Gofar): ‘Boeren tonen gerichte interesse in veldrobots’

Gaëtan Severac, voorzitter van Global Organisation For Agricultural Robotics (Gofar), merkt op dat boeren voor het eerst gericht naar veldrobots vragen.
Afbeelding artikel

Sima 2022: Autonome elektrische Loadix-verreiker van Manurob

Start-up Manurob toont zijn prototype autonome elektrische Loadix-verreiker op vakbeurs Sima 2022.
Afbeelding artikel

Autonome John Deere zaait en oogst zelfstandig met AI

FieldPRO ontwikkelt AI die bodem- en klimaatgegevens combineert, zodat autonome John Deeres zelfstandig kunnen zaaien en oogsten.
Beheer
WP Admin