Terug naar nieuwsoverzicht

Veenhuis toont ‘lichtste zodenbemester in de markt’ op vakbeurs ATH

Machinefabrikant Veenhuis presenteert op mechanisatievakbeurs ATH een nieuwe, lichte zodenbemester, de Fullject X-line. - Foto's en video: Vedar Visuals

Machinefabrikant Veenhuis onthult op vakbeurs AgriTechniek Holland (ATH) een nieuwe 9 meter brede zodenbemester, de Fullject X-line. Deze zodenbemester weegt 2.800 kilo en zou daarmee de lichtste in zijn soort zijn.

Fabrikant Veenhuis, onderdeel van de SVgroup, gaat komend jaar twee werkbreedtes van de Fullject X-line uitleveren. De 9 meter brede versie weegt volgens productmanager Arjen Goudt minder dan 2.800 kilo. Volgens Veenhuis is het de lichtste zodenbemester op de markt. “De focus bij de ontwikkeling van de nieuwe serie ligt op onderhoudsvriendelijkheid, maar wel met behoud van kwaliteit”, zegt Goudt.

Open lichtgewicht constructie

De zodenbemester is uitgerust met een aantal noviteiten. Welke dat zijn, maakt Veenhuis bekend op mechanisatievakbeurs ATH (14-17 september in Biddinghuizen). Het is een open lichtgewicht constructie waarbij de elementen aan de hoofdbalk zijn bevestigd. Bepaalde facetten uit het Schuitemaker-bemesterprogramma zitten verwerkt in deze nieuwe serie. Klanten van Veenhuis zullen deze herkennen.

Auteur: Annelies Bakker

Foto-impressie van de Veenhuis-zodenbemester Fullject X-line. - Foto's: Vedar Visuals

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype Krone 16-rijige maisbek

Gespot: een 16-rijige maisbek van machinefabrikant Krone. Tot nu toe was de grootste een 14-rijige maisbek.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 6-serie met MaxiVision-cabines in drie comfortvarianten

Deutz-Fahr levert zijn 6-serie met een MaxiVision-cabine in drie comfortvarianten. De 6-trekkers krijgen zodoende nieuwe typenummers.
Afbeelding artikel

Kuhn toont nieuwe F40 Evo zelfrijdende veldspuit in Polen

Machinefabrikant Kuhn presenteerde vorige week de F40 Evo zelfrijdende veldspuit op de Agri Show in Polen.
Beheer
WP Admin