fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Veenhuis toont ‘lichtste zodenbemester in de markt’ op vakbeurs ATH

Machinefabrikant Veenhuis presenteert op mechanisatievakbeurs ATH een nieuwe, lichte zodenbemester, de Fullject X-line. - Foto's en video: Vedar Visuals

Machinefabrikant Veenhuis onthult op vakbeurs AgriTechniek Holland (ATH) een nieuwe 9 meter brede zodenbemester, de Fullject X-line. Deze zodenbemester weegt 2.800 kilo en zou daarmee de lichtste in zijn soort zijn.

Fabrikant Veenhuis, onderdeel van de SVgroup, gaat komend jaar twee werkbreedtes van de Fullject X-line uitleveren. De 9 meter brede versie weegt volgens productmanager Arjen Goudt minder dan 2.800 kilo. Volgens Veenhuis is het de lichtste zodenbemester op de markt. “De focus bij de ontwikkeling van de nieuwe serie ligt op onderhoudsvriendelijkheid, maar wel met behoud van kwaliteit”, zegt Goudt.

Open lichtgewicht constructie

De zodenbemester is uitgerust met een aantal noviteiten. Welke dat zijn, maakt Veenhuis bekend op mechanisatievakbeurs ATH (14-17 september in Biddinghuizen). Het is een open lichtgewicht constructie waarbij de elementen aan de hoofdbalk zijn bevestigd. Bepaalde facetten uit het Schuitemaker-bemesterprogramma zitten verwerkt in deze nieuwe serie. Klanten van Veenhuis zullen deze herkennen.

Auteur: Annelies Bakker

Foto-impressie van de Veenhuis-zodenbemester Fullject X-line. - Foto's: Vedar Visuals

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin