fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Quicke introduceert nieuwe Silocut-kuilhappers

Quicke heeft een nieuwe lijn Silocut-kuilhappers gebouwd. Volgens de fabrikant kun je met deze Silocut efficiënter werken. Je hebt minder vermogen nodig voor het uitsnijden van kuilvoer en het splitsen en uitpakken van foliebalen. - Foto's: Quicke

De Zweedse machinefabrikant Quicke heeft een nieuwe productlijn Silocut-kuilhappers uitgebracht. Met dit nieuwe ontwerp kan de gebruiker efficiënter werken volgens de fabrikant. Je kunt de baal met minder vermogen uitpakken, splitsen en in twee aparte voederbakken plaatsen.

Volgens de fabrikant is het een voordeel dat je met deze nieuwe Silocat-kuilhappers geen twee werktuigen nodig hebt. De breedte en inhoud zijn geschikt voor voorladers, compacte wielladers en middelgrote verreikers. Dankzij accessoires als opschroefbare achterplaten kunnen gebruikers het werktuig naar wens aanpassen.

Keuzemogelijkheden

Gebruikers kunnen kiezen uit een eenvoudige Silocut M+, een slijtvastere Silocut L+ en een robuuste Silocat XL+ kuilhapper. Zowel de Silocut L+ als de XL+ is leverbaar met twee extra innovaties, een balenuitpakker en een afschuiver.

Balenuitpakker

Met de balenuitpakker kan de eindgebruiker na het splitsen van een baal de verpakking en het net grijpen en vasthouden. Dit hoeft dus niet handmatig. Je kunt de baal met minder vermogen uitpakken, splitsen en in twee aparte voederbakken plaatsen of in één enkele doorgang direct in de voermengwagen. Dit levert volgens de fabrikant arbeidsbesparing op. De profieltanden zijn van een afschuiver te voorzien, waardoor lossen in bijvoorbeeld dieetvoerbakken mogelijk is.

De Quicke Silocat-kuilhappers zijn vanaf heden leverbaar via Farmstore. De importeur wil geen prijs noemen.

Auteur: Annelies Bakker

Ben je op zoek naar een gebruikte kuilhapper? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

BvL bouwt compacte voermengwagen met drie mengvijzels

De nieuwe compacte V-MIX Plus-voermengwagen van fabrikant BvL beschikt over drie mengvijzels en een maximale inhoud van 34 kuub.
Afbeelding artikel

Elektrische voermengwagen Marmix E-Mix in 2023 op de markt

Importeur Abemec heeft samen met machinefabrikant Marmix de elektrisch aangedreven voermengwagen E-Mix ontwikkeld.
Afbeelding artikel

Zelfrijdende Tatoma Gigamix-voermengwagen met 510 pk

De Spaanse machinefabrikant Tatoma Group levert naar eigen zeggen 's werelds sterkste zelfrijdende voermengwagen: de Tatoma Gigamix.
Beheer
WP Admin