fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Farmstore gaat wiedeggen en schoffelmachines verkopen

Farmstore neemt de distributie van Hatzenbichler-machines over van Frato in Wijchen. - Foto: Farmstore

Per 1 september is Farmstore importeur van Hatzenbichler-producten. De Oostenrijkse fabrikant bouwt wiedeggen en schoffelmachines. Ook de Quicke-voorladers komen in het leveringspakket van Farmstore.

Hiermee breidt de importeur uit Cuijk (N.-Br.) zijn portfolio verder uit. Hatzenbichler (1952) is een Oostenrijks familiebedrijf in Sankt Andrӓ (Karinthië) met ongeveer 100 medewerkers. De leiding is in handen van Thomas Hatzenbichler, kleinzoon van de oprichter. De fabrikant bouwt onder andere wiedeggen en schoffelmachines. Voorheen verdeelde Frato in Wijchen de machines via dealers in Nederland.

Eerste machines op ATH

Farmstore gaat de Hatzenbichler-producten via bestaande en nieuwe dealers in Nederland verkopen. De eerste machines zijn te bezichtigen van 14 tot en met 17 september op mechanisatievakbeurs AgroTechniek Holland.

Quicke-voorladers

Farmstore neemt per 1 oktober ook de verkoop- en service-activiteiten van de Quicke-voorladers en werktuigen over van W. van Schayik Langenboom. De reden is dat Van Schayik geen opvolger heeft. Al sinds 1930 is het bedrijf een bekende naam in de landbouwmechanisatie. Frans van Schayik stopt per 1 november 2022 en is tijdens de ATH nog aanwezig op de stand van Farmstore.

Ook de Quicke-voorladers komen in het assortiment van Farmstore.

Ook de Quicke-voorladers komen in het assortiment van Farmstore.

Farmstore voert in de Benelux de merken Storti, Monosem, Alpego, Sulky, Cavalleretti, Farmtec, Agrator, Jeantil en Perrot.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Carré toont wiedeg met individuele tandophanging

De Franse werktuigfabrikant Carré heeft een nieuwe wiedeg ontwikkeld. Bijzonder is dat de veertanddruk variabel is in te stellen en dat...
Afbeelding artikel

Schmotzer op hoge benen

Schmotzer verkocht in 2019 zijn schoffeltechniek aan Amazone. Nu, twee jaar later, zien we de eerste vernieuwing: de Venterra-schoffelbalk is voorzien...
Afbeelding artikel

Camera stuurt scherp langs de uien

Veel onkruid en kleine uien op een bont perceel: 10 tot 60% afslibbaar. Een uitdaging voor cameragestuurde schoffelbalken. TREKKER bekeek hoe...
Beheer
WP Admin