fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Vredestein Endurion Trailer-band voor grondkippers

De nieuwe Endurion Trailer-banden zijn specifiek ontwikkeld voor grotere en zwaardere twee- en drieassige gronddumpers. - Foto's: René Koerhuis

Vanaf januari 2023 start Vredestein met de levering van de nieuwe Endurion Trailer-band bedoeld voor grondkippers.

Vredestein bracht 25 jaar geleden zijn eerste Traxion+-trekkerband op de markt. Ter gelegenheid daarvan introduceert de fabrikant twee nieuwe typen banden. Geen trekkerbanden maar de Flotation Optimall VF-band voor balenpersen, mesttanks en opraapwagens en de nieuwe Endurion Trailer-band voor grondkippers.

Band voor ‘Heavy Duty Trailer’-segment

De Endurion Trailer-band is specifiek ontwikkeld voor wat Vredestein het ‘Heavy Duty Trailer’-segment noemt. Daarbij moet je vooral denken aan de grotere twee- en drieassige gronddumpers.

Het karkas van de band heeft daartoe een staalgordel en een versterkingsring en aan de buitenzijde zit naast het loopvlak een verdikking (de zogenoemde sidewall protector) om de wang van de band te beschermen tegen schade door rijplaten en stoepranden. De band lijkt daarmee de strijd aan te gaan met de XS van Michelin, die ook voor dergelijke doeleinden is bedoeld.

Tekst gaat verder onder de foto

De band heeft een richting-gebonden profiel met gekromde niet-parallelle blokken voor een goede zelfreiniging. Het rubber in het midden van het loopvlak draagt bij aan het rijcomfort en de levensduur van de band.

De band heeft een richting-gebonden profiel met gekromde niet-parallelle blokken voor een goede zelfreiniging. Het rubber in het midden van het loopvlak draagt bij aan het rijcomfort en de levensduur van de band.

Endurion Trailer-band vanaf januari leverbaar

Vanaf januari 2023 is de Endurion Trailer-band beschikbaar in de maten 560/60 R22.5, 600/55 R26.5, 650/55 R26.5 en 600/60 R30.5. Prijzen zijn nog niet bekend.

Auteur: René Koerhuis

Op zoek naar gebruikte dumpers/kipwagens? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Afbeelding artikel

Transportbanden: voordelen genoeg, markt voorzichtig

Vijf fabrikanten verkopen een speciaal ontwikkelde transportband met blokkenprofiel. TREKKER duikt in de markt van transportbanden.
Afbeelding artikel

Video | CupWheel-band getest in de polder

WUR Open teelten test de Galileo CupWheel-band in de polder, als eerste in Nederland. Bekijk het resultaat in de video.
Beheer
WP Admin