Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken introduceert wentelploeg Juwel 6

De Lemken Juwel 6-wentelploeg vervangt de ploegenseries EurOpal en VariOpal 5 en 6. De Juwel 6 is vanaf maart 2023 leverbaar. - Foto's: Lemken

De Duitse machinefabrikant Lemken maakt met de Juwel 6 zijn serie Juwel-wentelploegen compleet. Deze licht trekkende ploeg gaat de ploegenseries EurOpal en VariOpal 5 en 6 vervangen.

De Lemken Juwel 6-wentelploeg is geschikt voor trekkers van 70 t/m 130 pk. De wentelploeg beschikt over een frame-diameter van 110 mm en een framehoogte van 80 cm. De Juwel 6 is leverbaar met drie, vier of vijf scharen.

Lemken levert een M (mechanische) overrug- en overbuikversie. Daarmee kun je vier verschillende werkbreedtes per ploeglichaam instellen. De Lemken Juwel 6 MV (mechanisch variabele) wentelploeg biedt een traploze instelling van de werkbreedte. Optie is een hydraulische frame-inzwenking.

Intelligente ploeg met Isobus-besturing

De zogenoemde Lemken iQblue-elektrokit is een ploegbesturingskit die bedoeld is om rechtuit te kunnen ploegen. Deze kun je vlakbij de terminal monteren. “De ploegbesturingskit is beschikbaar voor alle Juwel-modellen”, zegt Hans Hoogland, productmanager van Lemken.

Tekst gaat verder onder de foto

Fabrikant Lemken gaat zijn aanbouwploegen voorzien van een nieuw pendelwiel.

Fabrikant Lemken gaat zijn aanbouwploegen voorzien van een nieuw pendelwiel.

Nieuw pendelwiel

De aanbouwploegen van Lemken worden uitgerust met een nieuw pendelwiel. Dit wiel is via een pen-gatverbinding zonder gereedschap in de diepte te verstellen. Met een ombouwset kun je de ploeg geschikt maken voor wegtransport.

De Lemken Juwel 6-wentelploeg is leverbaar vanaf maart 2023. Een drieschaar is te koop vanaf € 12.259. De vierschaar is er vanaf € 15.770 en de vijfschaar vanaf € 23.161.

Lees ook: Lemken Juwel CF-ploeg legt CO2 vast

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Lemken-schijveneg Rubin 10/1000 met nieuw wielstel

Lemken introduceert zijn nieuwe halfgedragen schijveneg Rubin 10 met een werkbreedte van 10 meter én een nieuw wielstel.
Afbeelding artikel

Pöttinger Servo 3000 Plus: toegankelijke ploeg

Pöttinger komt met de Servo 3000 Plus-ploegenserie als opvolger van de 35- en 35S-ploegen.
Afbeelding artikel

Vraag in september subsidie aan voor machines vanggewas verwerken

Vanaf 1 september kun je via RVO subsidie aanvragen voor je investering in machines die groenbemesters en vanggewassen verwerken.
Beheer
WP Admin