fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Dit zijn de primeurs op vakbeurs AgroTechniek Holland

Bekijk onderaan dit artikel de belangrijkste primeurs op beurs AgroTechniek Holland.

Na drie jaar afwezigheid door corona staat er deze week een nationale mechanisatiebeurs voor de deur: AgroTechniek Holland. Dat betekent veel nieuws. TREKKER inventariseerde bij standhouders wat er zoal te zien is op de ATH van 14 tot en met 17 september. Dit is een overzicht van de meest opvallende highlights.

Lees ook: Dit zijn de tien genomineerden voor innovatieprijs Bronzen Sikkel

Kamps de Wild toont het Nucrop-concept op de ATH-beurs. Het concept werkt met een gedragen veldspuit in de fronthef, die een geleidende vloeistof over het onkruid of aardappelloof spuit. In de achterhef hangt een unit die elektriciteit opwekt en daarmee onkruid en aardappelteelt doodt. - Foto: NUcrop

Zonna laat op zijn beursstand de nieuwe Strautmann Magnon 8-410 zien. Kenmerkend is de smallere bak van 2,25 meter, in plaats van 2,40 meter bij de grotere Magnons. Ook is er een rondstaal bodemketting geplaatst die in een goot loopt, en kunnen er 44 messen in de snijrotor. Types leverbaar: 8-370, 8-410 en 8-450. De wagens zijn leverbaar vanaf 2023. - Foto: Zonna

Deutz-Fahr toont de nieuwe 6C-serie (126 tot 143 pk), met een nieuwe, zogeheten RVshift-full-powershifttransmissie. Dat is een transmissie met twintig versnellingen vooruit en zestien achteruit. Er zijn geen trekkrachtonderbrekingen, en je kunt versnellingen overslaan bij het opschakelen. Er is daarnaast een traploze kruipgang van 0 tot 5 km/u, en de topsnelheid is 50 km/u. - Foto: Deutz-Fahr

Einböck introduceert de Chopstar Prime- en Verso-uitvoering van haar schoffelbalk. Die zijn nu voorzien van een snelverstelsysteem van de tanddragers en bladbeschermers. Onder een hoek geplaatste en verstelbare schijven dienen als bladbeschermers, en samen met een hoekmes op de buitenkant kan dicht tegen de rij worden geschoffeld. De parallellogrammen heffen individueel 50 centimeter hoog uit. - Foto: Einböck

New Holland en Blue Fuel Solutions tonen een primeur: een T7.245 AC H2 Dual Power. Dat is een 200 pk sterke trekker die deels op waterstof rijdt, en het is een aanvulling op de lichtere T5 H2 Dual Fuel-trekker. Naast de primeur, heeft New Holland dit jaar een ‘innovatieterrein’ ingericht, met onder andere de laatste updates rondom gps, NIR, onkruidbestrijding en alternatieve brandstoffen. - Foto: New Holland

Vicon staat met een nieuwe Vicon-triplemaaier op de ATH. Bijzonder aan de machine is de eenvoud en het ontbreken van Isobus. De eenvoudige Vicon Extra 787T is uit te rusten als BX-versie, met zwadbanden. Tevens staat er een nieuwe 15,6 meter brede Fanex 1564C-schudder. - Foto: Vicon

Farmstore staat op de ATH met een nieuwe Bélair Zero Graze-maaiwagen, geschikt voor groenvoeren van gras. Farmstore heeft het importeurschap van dit Franse merk onlangs verworven en toont een 41-kuubvariant met trommelmaaier die het gemaaide gras via een balkinvoer bovenin de wagen brengt. Volgens de fabrikant is de wagen uniek door zijn zware constructie. Meerdere modellen zijn leverbaar. - Foto: Bélair

Agromec toont een 200 pk sterke elektrische trekker op basis van een Fendt 718 Gen6. De Vario-transmissie is nog aanwezig, en het basismodel is gelijk gebleven. Maar in plaats van een dieselmotor, ligt er een (compacte) accu onder de motorkap en draagt de trekker een verwisselbare accu voorop. Accu wisselen – en de trekker kan weer rijden. - Foto: Agromec

Maschio Gaspardo laat op de beursstand de nieuwe Primo-kunstmeststrooierserie zien. De strooiers zijn leverbaar met een transportbreedte van 253 centimeter bij de 200-serie en 285 centimeter breedte in de 300-serie. De strooiers zijn optioneel uit te rusten met Isobus, sectiecontrole en kunnen op basis van taakkaarten giften doseren. Werkbreedte is afhankelijk van de schijf, en is maximaal 36 meter. - Foto: Maschio Gaspardo

Schouten Machines is aanwezig met een nieuwe eenvoudige sleepslang-pompunit. De zogenaamde Orcan PU100V heeft een buffertank en een verdringerpomp voor het aanzuigen van diepere putten. Tevens is een PU100T met vacuümpomp voor opstarten aanwezig. Daarnaast staat er een nieuwe Cobra-dubbelslangenhaspel, waarbij de bovenste haspel verder naar achter komt, in verband met het gewicht. - Foto: Schouten

Nieuw van Sauter en te zien bij importeur Landkracht is een 1000 en 1000-Eco schakelbare frontaftakas. Sauter levert die al langer, maar deze is nu eenvoudiger te bedienen door hem mechanisch te schakelen op de aandrijfkast. De nieuwe versie is ook voordeliger in aanschaf. - Foto: Sauter

Kuhn heeft een vaste vorenpakker voor de Varimaster L-ploegen om in één werkgang een zaaibedbereiding of verkruimeling mee uit te voeren, en noemt deze Duoliner. De kunststofringen met 60 centimeter diameter en 150 millimeter afstand tot elkaar, hangen in een balk aan twee parallellogrammen. Ook voor transport kan de vorenpakker aan de ploeg blijven (door één ventiel te bedienen). - Foto: Kuhn

Op de stand van Imants uit Reusel (N.-Br.) is de krukasspitmachine te zien die de fabrikant in 2020 ontwikkelde. Een opvallende machine, omdat Imants altijd vol inzette op rotorspitmachines. Imants ontwikkelde een eigen afdichting om de lagering te beschermen tegen vuil, gecombineerd met een geïntegreerde centrale smering. De machine is drie meter breed, en telt twaalf spitbladen. - Foto: Imants

Duport is vertegenwoordigd op het ATH-terrein met een Lindner Lintrac 130. De trekker heeft een Fase V 136 pk motor, traploze 50 km/u-transmissie en vierwielbesturing. Ook is de trekker uitgerust met een luxe cabine en actieve fronthefbediening. Naast de Lintrac 130 staat er ook een compactere Lintrac 80 en toont Duport Motorex biologisch afbreekbare smeermiddelen. Foto: Bob Karsten

Landkracht introduceert een nieuwe 3 meter zaaimachine – Seed2Disc – met naar keuze 32 of 40 uitlopen. Universeel inzetbaar maar met name voor het zaaien van grasland. Ook de nieuwe Single Disc Seeder voor doorzaaien van grasland zal te zien zijn. Bij beide machines zorgt een Stocks Turbo Jet voor de dosering van het zaaizaad. - Foto: Seed2Disc

Knoll in Staphorst (Ov.) laat onder andere de Multibaler XL zien op de stand. Dat is een rondebalenpers die zowel stationair als mobiel kan worden gebruikt. Denk in dat laatste geval aan een naastrijdende hakselaar, of met de pers direct achter een zelfrijdende hakselaar, of zoals op de foto in combinatie met een gedragen hakselaar in de fronthef.

Kverneland heeft nu ook een Eco-ploeg waarmee je bovenover kunt ploegen – de Kverneland Ecomat On-Land. De risters zijn gelijk aan de ‘oude’ Ecomat-ploeg waarmee je alleen in de voor kunt ploegen; kort hoog en zeer cilindrisch. Bijzonder is dat de ploeg ook leverbaar is met het Trailor Transport Solution-transportstel (TTS), waardoor je de ploeg meeneemt als een aanhanger. - Foto: Martijn Knuivers

Importeur Koeckhoven in Ursem (N.-H.) neemt verschillende machines mee naar de beurs, zoals een FlexSeeder-zaaimachine en Ovlac-ecoploeg met JK-risters. Maar ook deze Moreni-rotorkopeg is een blikvanger. Die valt namelijk op door zijn werkbreedte (6,30 meter) en omdat deze is uitgerust met een hydraulisch wielstel. Koeckhoven spreekt over een ‘rijpaden-uitvoering’. - Foto: Koeckhoven

BBLeap toont aanvullingen op de LeapBox, een spuittechniek waarmee door pulsbreedte modulatie van 75 tot 350 liter per hectare het druppelgroottespectrum constant kan blijven en plaatsspecifiek de afgifte kan variëren. Die wordt ook gecompenseerd voor afgifteverschillen in bochten en versnellen en vertragen van het voertuig. Aangevuld met Leapzero compenseert het ook voor windrichting. - Foto: BBLeap

Homburg in Stiens (Fr.) pakt de import van Tefen AccuRite CTS op, en neemt het systeem mee naar de beurs. CTS staat voor Closed Transfer Systems, waarmee gedoeld wordt op het vullen van een veldspuit. Je plaatst een container met Easy Connect-dop in het apparaat, en vult de gewenste hoeveelheid middel in. Zo wordt erfemissie door morsen, druppels aan verpakkingen en verspilling voorkomen. - Foto: Homburg

Kverneland heeft iets nieuws: Pudama. Dat is een naam voor innovatieve zaaitechniek op de Optima TF Profi SX-zaaimachine. In het kort, betekent het dat kunstmestkorrels worden geclusterd rondom het maiszaadje, in plaats van verdeeld over de zaairij. Kverneland zegt 25% aan kunstmest te kunnen besparen, zonder in te leveren op opbrengst. - Foto: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ruim 55.000 bezoekers op vakbeurs ATH-GTH

Meer dan 55.000 boeren, loonwerkers en groenprofessionals bezochten vakbeurzen AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH).
Afbeelding artikel

Arno van den Brand is ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’

Arno van den Brand is de winnaar van de competitie ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’, georganiseerd door TREKKER en Mechan Groep.
Afbeelding artikel

Foto | Hét machinenieuws van vakbeurs ATH 2022

Wat is het meest opvallende mechanisatienieuws op vakbeurs AgroTechniek Holland 2022? Bekijk de fotoreportage.
Beheer
WP Admin