fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Blog | ‘Trekkerchauffeur is een beroep om trots op te zijn’

Deze foto's zijn genomen tijdens de wedstrijd 'Beste Trekkerchauffeur van Nederland'. Een trekkerchauffeur mag best wat minder bescheiden zijn en met opgeheven hoofd zeggen wat zijn beroep is, schrijft TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum in deze blog. - Foto's: Michel Velderman

Een trekkerchauffeur moet tot op de centimeter nauwkeurig de grootste combinaties kunnen manoeuvreren. Trekkerchauffeurs mogen best wat minder bescheiden te zijn. Wees trots op je beroep!

​Blije gezichten. Vriendelijke mensen. Open, toegankelijk, benaderbaar en welwillend om te leren. En vooral rustig, en tegelijk de wil om te presteren. Zo mag je de gemiddelde deelnemer aan De Beste Trekkerchauffeur van Nederland-competitie omschrijven.

Als je ziet wat deze deelnemers (moeten) kunnen tijdens – en buiten – deze competitie, dan is het ook niet zo gek dat bovengenoemde eigenschappen onlosmakelijk zijn verbonden met het beroep van een (beste) trekkerchauffeur. Die moet immers met zoveel zaken rekening houden. Met de bodem, het weer, de mensen om je heen zoals (eigenwijze) collega’s, buren, boeren, klanten. En vooral met hypermoderne techniek waar ze in een handomdraai mee kunnen werken, die ze kunnen instellen en vooral doorgronden.

Op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren

En o ja, de trekkerchauffeur moet ook tot op de centimeter nauwkeurig de grootste combinaties kunnen manoeuvreren op de krapste erfjes, door de drukste straten en over uitdagende percelen. En in het seizoen het liefst dag en nacht doorgaan. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Dus vind ik ook dat de trekkerchauffeur best wat minder bescheiden mag zijn, en met opgeheven hoofd mag zeggen wat zijn beroep is: ‘ik ben trekkerchauffeur’. Buiten het feit dat er bijna niks leukers en mooiers te bedenken is, is het een beroep om trots op te zijn. Het is de trotse Arno van den Brand die zich de beste trekkerchauffeur van Nederland mag noemen.

Wij gaan ons inzetten om een nieuwe competitie Beste Trekkerchauffeur van Nederland op te zetten. Een nieuwe competitie waarin mens, machine, moderne techniek en beleving samensmelten. Wie wint de volgende editie?

Auteur: Bas van Hattum

TREKKER magazine nr. 409 is er! Benieuwd? Lees de digitale uitgave van TREKKER

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Afbeelding artikel

VIDEO | Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT in actie met zware bosfrees

De Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT van Klaas Pels Cultuurtechniek in actie met een MeriCrusher MJHS-241 STX-bosfrees.
Afbeelding artikel

Ruim 900 pk in nieuwe John Deere-kniktrekker

John Deere introduceerde woensdag 28 februari de grootste trekker die de fabrikant ooit gebouwd heeft: een 830 pk John Deere-kniktrekker.
Beheer
WP Admin