fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Arno van den Brand is ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’

Arno van den Brand uit Nispen (N.-Br.) mag zich de ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’ noemen. - Foto's: Michel Velderman

Arno van den Brand is de winnaar van de competitie ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’, georganiseerd door TREKKER in samenwerking met Mechan Groep.

Arno van den Brand uit Nispen (N.-Br.) won de finale ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’ die werd gehouden op de derde dag van de AgroTechniek Holland (ATH) 2022 in Biddinghuizen (Fl.). Op de tweede plaats eindigde Arne Bekkers uit Veghel (N.-Br.). De derde plaats ging naar Elwin Wolting uit Zwinderen (Dr.).

Op een apart terrein van de ATH voerden acht finalisten vijf behendigheids- en kennisoefeningen uit. De acht finalisten waren de beste chauffeurs van de voorrondes die in juni 2022 plaatsvonden in Arnhem.

Lees verder onder de foto

Uit handen van Stans van de Wetering, directeur van de Mechan Groep, ontvingen de drie winnaars de prijzen. In het midden de winnaar van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland-competitie, Arno van den Brand. Links Arne Bekkers. Hij eindigde op de tweede plaats en rechts Elwin Wolting die de derde plaats veroverde.

Uit handen van Stans van de Wetering, directeur van de Mechan Groep, ontvingen de drie winnaars de prijzen. In het midden de winnaar van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland-competitie, Arno van den Brand. Links Arne Bekkers. Hij eindigde op de tweede plaats. Rechts Elwin Wolting die de derde plaats veroverde. 

BBQ voor winnaar ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’

Arno van den Brand won niet alleen de eretitel, maar ook een professionele barbecue en daarnaast een geheel verzorgd diner voor maximaal 30 personen. Daarbij won hij de trekkerbumper die ter ere van deze competitie speciaal werd gemaakt door de firma Tractorbumper in Alphen (N-Br.).

Alle finalisten ontvingen tevens een nieuwe mountainbike. Alle prijzen werden beschikbaar gesteld door de partners van deze competitie: Mechan Groep in Achterveld en Bohnenkamp Benelux in Soesterberg.

Vijf oefeningen

De finalisten van wedstrijd ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’ voerden vijf praktische oefeningen uit, waaronder het manoeuvreren met een Valtra met TwinTrac (omkeerinrichting), het aan- en afkoppelen van een triplemaaier, het basketballen met een voorlader en het juist instellen van een gps-systeem van een trekker.

Bij deze finale hoorde ook een theorietoets. Daarin werden vooral de wetten en verkeersregels van landbouwverkeer getest. Het doel van deze competitie is om enkele onderdelen, waar trekkerchauffeurs in de praktijk tegenaan lopen, terug te laten komen in de voorrondes en tijdens de finale van ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’.

Auteur: Bas van Hattum

Op standnummer 1.01 op de AgroTechniek Holland in Biddinghuizen vond de finale plaats van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland. De finalisten ondergingen vijf praktijkoefeningen en één theorietoets.

Met de Fendt Vario 211 met voorlader zo snel mogelijk een aantal basketballen door deze basket gooien. Met name het subtiel oprapen van de ballen van de grond, balen stro en pionnen bleek een lastige klus voor menig finalist. De snelste tijd werd neergezet door Arno van den Brand.

Met de Valtra TwinTrac geactiveerd (dus met omgekeerde stoel en stuurwiel) deze Valtra N door een parcours manoeuvreren met in de neus een VGM-kipper. Moeilijk, en vooral even omgekeerd denken. Snelste tijd, inclusief de nodige strafpunten, werd neergezet door Arno van den Brand.

De oefening heet ‘Gps-offset’ en betekent dat je zelfstandig het fictieve middelpunt moest opmeten en ingeven in het gps-systeem van deze Massey Ferguson 8S. Wie het perfect deed, reed geen enkele bal van een pion. Hoogste score was voor Elwin Wolting.

Deze Massey Ferguson 7S scherp manoeuvreren tussen de pionnen door met een brede frontmaaier in de fronthef. Doe dat maar eens na, zowel voor- als achteruit. Beste score was voor Arno van den Brand.

Wie koppelt het best en het veiligst een Fendt-triplemaaier af en weer aan? De jury bestudeerde elke handeling grondig. Beste score op dit onderdeel was voor Arne Bekkers.

Bij elke oefening kreeg elke deelnemer duidelijk uitleg van wat de bedoeling was. Hier ontvangt Max Meijerink uitleg van Mechan Groep over de werking van de Valtra TwinTrac.

Alle acht finalisten van de Beste Trekkerchauffeur van Nederland bij elkaar. Vanaf links Arne Bekkers uit Veghel (2e plek), Max Meijerink uit Dalen, Elwin Wolting uit Zwinderen (3e plek), Arno van den Brand uit Nispen (1e plek), Robin Kok uit Breukelen, Roel Hendrickx uit Blitterswijck, Jaco Volmer uit Tienhoven en Jarno Brouwer uit Voorst.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Beheer
WP Admin