Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerfabrikant SDF neemt robotbouwer VitiBot over

Vitibot Bakus is een wijnbouwrobot waarin modulaire werktuigen zijn geïntegreerd. - Foto: Maxence Guillaumot

Machinefabrikant SDF neemt een meerderheidsaandeel in VitiBot, de Franse ontwikkelaar van wijngaardrobots. De twee bedrijven bundelen hun krachten om innovatieve en hoogwaardige oplossingen voor precisielandbouw te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Start-up VitiBot is gevestigd in Reims (Fr.). Het bedrijf heeft een 100% elektrische autonome wijngaardrobot ontwikkeld: Bakus. De Vitibot Bakus is een robot waarin een reeks modulaire werktuigen is geïntegreerd.

SDF is een fabrikant van trekkers, oogstmachines en dieselmotoren. Onder het moederbedrijf SDF vallen de merken Same, Deutz-Fahr, Lamborghini Trattori, Hürlimann en Grégoire.

Ontwikkeling precisielandbouwtechnologie versnellen

SDF richt zich met zijn strategie op precisielandbouw, digitale diensten, het verzamelen en beheren van agronomische gegevens en de introductie van autonome elektrische landbouwmachines. Met een meerderheidsaandeel in VitiBot wil SDF gebruikmaken van hooggekwalificeerde teams met specifieke kennis om deze doelen snel en effectief te bereiken.

Zelfrijdende, emissievrije elektrische voertuigen

“SDF focust op duurzame, digitale landbouw. VitiBot is de beste oplossing voor wijngaarden. Daarmee verrijken we ons trekkeraanbod met zelfrijdende, emissievrije elektrische voertuigen”, zegt Lodovico Bussolati, CEO van SDF. “Met de Vitibot Bakus willen we voldoen aan een marktvraag waarvan we denken dat die alleen maar zal groeien.”

Al meer dan 50 Bakus-robots zijn inmiddels werkzaam in wijngaarden over de hele wereld. VitiBot zegt dat de orderboeken flink gevuld zijn en dat het dealernetwerk groeit. De Vitibot Bakus is een wijnbouwrobot waarin een hele reeks modulaire werktuigen is geïntegreerd.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNHi koopt voor 175 miljoen dollar RTK-gps-specialist Hemisphere

CNH Industrial koopt RTK-gps-specialist Hemisphere en wil hiermee precisie- en navigatietechnologie voor zijn trekkermerken verder ontwikkelen.
Afbeelding artikel

Landini Landpower terug met Fase V-motor

Trekkerserie Landini Landpower verdween in 2014 van de markt. De serie komt terug met twee modellen en een schonere motor.
Afbeelding artikel

Video | Ford-trekkers ronkend over de Brabantse akkers

Van Blauwe Reiger en Dexta tot de grotere Ford-series 5000 en 7000 en Ford County; 120 Ford-trekkers bewerken akkers in Heesch...
Beheer
WP Admin