Terug naar nieuwsoverzicht

Gunstige bedrijfsresultaten voor SDF

De ruim 4.000 medewerkers van SDF, moederbedrijf van onder meer trekkermerken Deutz-Fahr en Same, profiteren van de geboekte resultaten en ontvangen een prestatiebonus. - Foto: Michel Velderman

SDF, moederbedrijf van onder meer trekkermerken Deutz-Fahr en Same, heeft 2021 afgesloten met een omzet van € 1,48 miljard. Dat is net geen 30% meer dan de omzet van het jaar daarvoor.

De nettowinst over 2021 kwam uit op € 62,6 miljoen, meldt SDF. Dit is ruim 4% van de omzet. Daarnaast wist het concern de schulden te verlagen met € 55 miljoen tot € 122 miljoen. Ook de ruim 4.000 medewerkers wereldwijd profiteerden van de geboekte resultaten. Iedere medewerker heeft een prestatiebonus van € 5.000 ontvangen.

Lichte stijging marktaandeel Europa

Volgens de cijfers van SDF is het marktaandeel van het concern in Europa gestegen van 10,7 naar 11,4%. In Turkije groeide het marktaandeel aanzienlijk, van 6,6 naar 9,7%.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wijziging van Deutz-Fahr-dealerschap in Noordoostpolder

Mechanisatiebedrijf Blok stopt met de verkoop van trekkers om zich te specialiseren in landbouwmachines en eigen machinebouw.
Afbeelding artikel

MSH Oldenburger neemt dealerschap Deutz-Fahr over

SDF Benelux maakt bekend dat LMB Oldenburger het Deutz-Fahr-dealerschap voor trekkers overdraagt aan Machineservice Hiemstra uit Twijzel (Fr.).
Afbeelding artikel

Deere & Company noteert 17% hogere kwartaalwinst

Deere & Company noteert voor het tweede kwartaal van 2022 een 17% hogere kwartaalwinst dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
Beheer
WP Admin