fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Monarch Tractor werkt samen met start-up uit India

Monarch Tractor is ontwikkelaar van 's werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. - Foto: Monarch Tractor

Het Amerikaanse Monarch Tractor heeft een kantoor geopend in India. Het bedrijf werkt daar samen met start-up Einsite om te werken aan de ontwikkeling van elektrische autonome voertuigen.

Einsite heeft als doel machines slimmer en productiever te maken. Het AI-bedrijf maakt gebruik van op de machine gemonteerde camera’s en sensoren om activiteiten vast te leggen. Boordcomputers verzamelen data. Aan de hand daarvan kunnen gebruikers beslissingen nemen.

Het bedrijf heeft zijn technologie ingezet bij bouw- en mijnbouwprojecten in India en de Verenigde Staten. Einsite wordt daarbij gesteund door investeerders uit Silicon Valley.

Agrarisch bedrijf moderniseren

Praveen Penmetsa, medeoprichter en CEO van Monarch Tractor zegt dat de missie van Einsite aansluit aan bij Monarchs doel om agrarische bedrijven te moderniseren.

Monarch Tractor is ontwikkelaar van ’s werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. In november 2021 sloot CNH Industrial een meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën met Monarch.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

BLOG | ‘Petje af voor voor de bikkels in de Baltics’

TREKKER-redacteur Bob Karsten heeft respect voor wat boeren in de Baltische Staten in drie decennia hebben klaargespeeld. ‘Petje af voor die...
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Afbeelding artikel

Op meer provinciale wegen landbouwverkeer toegestaan

Vanwege nieuwe landelijke regelgeving mag landbouwverkeer op meer provinciale wegen in Groningen, Overijssel, Gelderland en Zuid-rijden.
Beheer
WP Admin