Terug naar nieuwsoverzicht

Monarch Tractor werkt samen met start-up uit India

Monarch Tractor is ontwikkelaar van 's werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. - Foto: Monarch Tractor

Het Amerikaanse Monarch Tractor heeft een kantoor geopend in India. Het bedrijf werkt daar samen met start-up Einsite om te werken aan de ontwikkeling van elektrische autonome voertuigen.

Einsite heeft als doel machines slimmer en productiever te maken. Het AI-bedrijf maakt gebruik van op de machine gemonteerde camera’s en sensoren om activiteiten vast te leggen. Boordcomputers verzamelen data. Aan de hand daarvan kunnen gebruikers beslissingen nemen.

Het bedrijf heeft zijn technologie ingezet bij bouw- en mijnbouwprojecten in India en de Verenigde Staten. Einsite wordt daarbij gesteund door investeerders uit Silicon Valley.

Agrarisch bedrijf moderniseren

Praveen Penmetsa, medeoprichter en CEO van Monarch Tractor zegt dat de missie van Einsite aansluit aan bij Monarchs doel om agrarische bedrijven te moderniseren.

Monarch Tractor is ontwikkelaar van ’s werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. In november 2021 sloot CNH Industrial een meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën met Monarch.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kramer introduceert elektrische verreiker KT144e

De KT144e-verreiker van Kramer werkt op een 96 volt lithium-ion batterij, net als de elektrische wiellader die de fabrikant onlangs introduceerde.
Afbeelding artikel

Overnames en investeringen in jonge markt voor autonome veldrobots

De eerste tekenen van overnames en investeringen zijn zichtbaar op de nog jonge markt van autonome veldrobots.
Afbeelding artikel

24/7 doorwerken met 205 pk sterke Agromec 700 Vario Electric

TREKKER maakte een exclusieve proefrit met de Agromec 700 Vario Electric. De 205 pk sterke Vario werkt bijna onbeperkt door.
Beheer
WP Admin