Terug naar nieuwsoverzicht

Monarch Tractor werkt samen met start-up uit India

Monarch Tractor is ontwikkelaar van 's werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. - Foto: Monarch Tractor

Het Amerikaanse Monarch Tractor heeft een kantoor geopend in India. Het bedrijf werkt daar samen met start-up Einsite om te werken aan de ontwikkeling van elektrische autonome voertuigen.

Einsite heeft als doel machines slimmer en productiever te maken. Het AI-bedrijf maakt gebruik van op de machine gemonteerde camera’s en sensoren om activiteiten vast te leggen. Boordcomputers verzamelen data. Aan de hand daarvan kunnen gebruikers beslissingen nemen.

Het bedrijf heeft zijn technologie ingezet bij bouw- en mijnbouwprojecten in India en de Verenigde Staten. Einsite wordt daarbij gesteund door investeerders uit Silicon Valley.

Agrarisch bedrijf moderniseren

Praveen Penmetsa, medeoprichter en CEO van Monarch Tractor zegt dat de missie van Einsite aansluit aan bij Monarchs doel om agrarische bedrijven te moderniseren.

Monarch Tractor is ontwikkelaar van ’s werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. In november 2021 sloot CNH Industrial een meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën met Monarch.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oproep: wil jij deze traploze MF 8S testen?

Wil jij deze Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT testen op je eigen bedrijf? Geef je dan snel op!
Afbeelding artikel

Precisietennis met een trekker | Beste Trekkerchauffeur

Welke kandidaat uit de voorronde van Beste Trekkerchauffeur 2022 tikt foutloos met een zwadhark tennisballen van pionnen?
Afbeelding artikel

Stem op jouw favoriet: Steyr, Lamborghini, Deutz-Fahr of Same

Jij bepaalt welke trekkertest in de oktober-uitgave van TREKKER wordt gepubliceerd. Stem op jouw favoriet!
Beheer
WP Admin