fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Monarch Tractor werkt samen met start-up uit India

Monarch Tractor is ontwikkelaar van 's werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. - Foto: Monarch Tractor

Het Amerikaanse Monarch Tractor heeft een kantoor geopend in India. Het bedrijf werkt daar samen met start-up Einsite om te werken aan de ontwikkeling van elektrische autonome voertuigen.

Einsite heeft als doel machines slimmer en productiever te maken. Het AI-bedrijf maakt gebruik van op de machine gemonteerde camera’s en sensoren om activiteiten vast te leggen. Boordcomputers verzamelen data. Aan de hand daarvan kunnen gebruikers beslissingen nemen.

Het bedrijf heeft zijn technologie ingezet bij bouw- en mijnbouwprojecten in India en de Verenigde Staten. Einsite wordt daarbij gesteund door investeerders uit Silicon Valley.

Agrarisch bedrijf moderniseren

Praveen Penmetsa, medeoprichter en CEO van Monarch Tractor zegt dat de missie van Einsite aansluit aan bij Monarchs doel om agrarische bedrijven te moderniseren.

Monarch Tractor is ontwikkelaar van ’s werelds eerste volledig elektrische autonome trekker. In november 2021 sloot CNH Industrial een meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën met Monarch.

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Beheer
WP Admin