Terug naar nieuwsoverzicht

CNHi gaat Monarch-elektrificatie-technologie voor trekkers gebruiken

Foto: Monarch Tractor

CNH Industrial is een exclusieve, meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën aangegaan met Monarch Tractor, het Amerikaanse bedrijf dat zich richt op volledig elektrische autonome trekkers.

CNH Industrial was al in het bezit van een minderheidsbelang in het in Silicon Valley gevestigde Monarch Tractor. Volgens CNHi zijn elektrificatie en machineautomatisering sleutelelementen van zijn strategie om een nog sterkere technologieleider in de landbouw te worden. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe paden die Monarch biedt, onze concurrentiepositie in duurzame precisielandbouw snel zullen versterken”, aldus Chief Executive Scott Wine.

Met het partnerschap wil CNH Industrial zijn interne elektrificatiecapaciteiten verbeteren en sneller nieuwe geëlektrificeerde platforms ontwikkelen en implementeren. Monarch Tractor zal op zijn beurt de voordelen kunnen benutten van de sectorexpertise van CNH Industrial op het gebied van producten, merken, distributie en sterke toeleveringsketens.

Schaalbaar, modulair elektrificatieplatform

De licentieovereenkomst voorziet in de lancering van een schaalbaar, modulair elektrificatieplatform dat zich richt op trekkers met wat lagere vermogens. Dit wordt in de komende jaren ontwikkeld voor meerdere productfamilies.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland vernieuwt T7 HD-serie

New Holland werkt aan vernieuwingen aan de T7 HD-serie. Dit blijkt uit een teaserfoto die New Holland plaatst op de digitale...
Afbeelding artikel

Start-up Small Robot Company dreigt onder bewind te worden gesteld

De belangrijkste investeerder van de Britse start-up Small Robot Company heeft zijn financiering teruggetrokken.
Afbeelding artikel

Van der Laan haalt Finse Sampo-maaidorsers naar Nederland

Mechanisatiebedrijf Van der Laan heeft de eerste Sampo-maaidorser verkocht in Nederland: een Comia C12-zesschudder.
Beheer
WP Admin