fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNHi gaat Monarch-elektrificatie-technologie voor trekkers gebruiken

Foto: Monarch Tractor

CNH Industrial is een exclusieve, meerjarige licentieovereenkomst voor elektrificatie-technologieën aangegaan met Monarch Tractor, het Amerikaanse bedrijf dat zich richt op volledig elektrische autonome trekkers.

CNH Industrial was al in het bezit van een minderheidsbelang in het in Silicon Valley gevestigde Monarch Tractor. Volgens CNHi zijn elektrificatie en machineautomatisering sleutelelementen van zijn strategie om een nog sterkere technologieleider in de landbouw te worden. “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe paden die Monarch biedt, onze concurrentiepositie in duurzame precisielandbouw snel zullen versterken”, aldus Chief Executive Scott Wine.

Met het partnerschap wil CNH Industrial zijn interne elektrificatiecapaciteiten verbeteren en sneller nieuwe geëlektrificeerde platforms ontwikkelen en implementeren. Monarch Tractor zal op zijn beurt de voordelen kunnen benutten van de sectorexpertise van CNH Industrial op het gebied van producten, merken, distributie en sterke toeleveringsketens.

Schaalbaar, modulair elektrificatieplatform

De licentieovereenkomst voorziet in de lancering van een schaalbaar, modulair elektrificatieplatform dat zich richt op trekkers met wat lagere vermogens. Dit wordt in de komende jaren ontwikkeld voor meerdere productfamilies.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland vernieuwt T7 HD-serie

New Holland werkt aan vernieuwingen aan de T7 HD-serie. Dit blijkt uit een teaserfoto die New Holland plaatst op de digitale...
Afbeelding artikel

Van der Maar wordt Bergmann-dealer

Van der Maar Landbouwmechanisatie, met vestigingen in het noorden van Friesland en Groningen, wordt Bergmann-dealer.
Afbeelding artikel

Omzet Kärcher gegroeid in 2023

Kärcher, aanbieder van reinigingssystemen en -producten, heeft zijn omzet in 2023 verhoogd met 4,2% ten opzichte van 2022.
Beheer
WP Admin