Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota neemt Ferrari en Bieffebi over

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Bieffebi en Gianni Ferrari over. - Foto: Kubota

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Officine Bieffebi over. Hieronder valt ook het bedrijf Gianni Ferrari. Ferrari ontwikkelt professionele machines voor onderhoud van groene zones en buitenruimten.

Kubota Holdings Europe heeft sinds 2017 zijn hoofdvestiging in Nieuw-Vennep en krijgt er een nieuwe dochteronderneming bij. Deze gaat Kubota Gianni Ferrari S.R.L. heten. De nieuwe onderneming focust op het uitbreiden van het gamma tuin- en parkproducten voor professionals in sectoren als groenvoorziening, stadion- en landschapsverzorging en voor particulieren.

Uitbreiding programma gazonmaaiers

In landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië zijn deze merken als pioniers in de middenopvang-frontmaaiers al bekend. In overige Europese landen nog niet. Om die reden heeft Kubota besloten deze merken over te nemen en toe te voegen aan de activiteiten gazonmaaiers.

Goedkeuring van Golden Power

De afronding van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de Golden Power. Dit is een speciale bevoegdheid van de Italiaanse regering om buitenlandse investeringen en bedrijfstransacties waarbij Italiaanse activa betrokken zijn, te beperken of te stoppen.

Lees ook: Kubota innoveert vanuit Wageningen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Kubota bouwt nieuw distributiecentrum in Alblasserdam

Machinefabrikant Kubota is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Noord-Europa in Alblasserdam (Z.-H.).
Afbeelding artikel

Wijziging van Deutz-Fahr-dealerschap in Noordoostpolder

Mechanisatiebedrijf Blok stopt met de verkoop van trekkers om zich te specialiseren in landbouwmachines en eigen machinebouw.
Beheer
WP Admin