Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota neemt Ferrari en Bieffebi over

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Bieffebi en Gianni Ferrari over. - Foto: Kubota

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Officine Bieffebi over. Hieronder valt ook het bedrijf Gianni Ferrari. Ferrari ontwikkelt professionele machines voor onderhoud van groene zones en buitenruimten.

Kubota Holdings Europe heeft sinds 2017 zijn hoofdvestiging in Nieuw-Vennep en krijgt er een nieuwe dochteronderneming bij. Deze gaat Kubota Gianni Ferrari S.R.L. heten. De nieuwe onderneming focust op het uitbreiden van het gamma tuin- en parkproducten voor professionals in sectoren als groenvoorziening, stadion- en landschapsverzorging en voor particulieren.

Uitbreiding programma gazonmaaiers

In landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië zijn deze merken als pioniers in de middenopvang-frontmaaiers al bekend. In overige Europese landen nog niet. Om die reden heeft Kubota besloten deze merken over te nemen en toe te voegen aan de activiteiten gazonmaaiers.

Goedkeuring van Golden Power

De afronding van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de Golden Power. Dit is een speciale bevoegdheid van de Italiaanse regering om buitenlandse investeringen en bedrijfstransacties waarbij Italiaanse activa betrokken zijn, te beperken of te stoppen.

Lees ook: Kubota innoveert vanuit Wageningen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Test- en innovatiecentrum Pöttinger uitgebreid

Speciaal voor het testen van landbouwmachines heeft innovatiecentrum TIZ Landl Grieskirchen een derde hal gebouwd. Pöttinger is hoofdhuurder.
Afbeelding artikel

Einböck investeert € 2,3 miljoen in productiefaciliteiten

Einböck opent binnenkort zijn nieuwe productiehal in Dorf an der Pram en investeert €2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten.
Afbeelding artikel

Abemec neemt Van den Heuvel Mechanisatie over

Van den Heuvel Mechanisatie in Nijkerkerveen gaat vanaf 1 augustus verder als Abemec Nijkerkerveen.
Beheer
WP Admin