Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota neemt Ferrari en Bieffebi over

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Bieffebi en Gianni Ferrari over. - Foto: Kubota

Kubota neemt de grasmaaierdivisie van de Italiaanse fabrikant Officine Bieffebi over. Hieronder valt ook het bedrijf Gianni Ferrari. Ferrari ontwikkelt professionele machines voor onderhoud van groene zones en buitenruimten.

Kubota Holdings Europe heeft sinds 2017 zijn hoofdvestiging in Nieuw-Vennep en krijgt er een nieuwe dochteronderneming bij. Deze gaat Kubota Gianni Ferrari S.R.L. heten. De nieuwe onderneming focust op het uitbreiden van het gamma tuin- en parkproducten voor professionals in sectoren als groenvoorziening, stadion- en landschapsverzorging en voor particulieren.

Uitbreiding programma gazonmaaiers

In landen als Italië, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië zijn deze merken als pioniers in de middenopvang-frontmaaiers al bekend. In overige Europese landen nog niet. Om die reden heeft Kubota besloten deze merken over te nemen en toe te voegen aan de activiteiten gazonmaaiers.

Goedkeuring van Golden Power

De afronding van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de Golden Power. Dit is een speciale bevoegdheid van de Italiaanse regering om buitenlandse investeringen en bedrijfstransacties waarbij Italiaanse activa betrokken zijn, te beperken of te stoppen.

Lees ook: Kubota innoveert vanuit Wageningen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr bouwt nieuw kantoorpand van € 6,4 miljoen

Deutz-Fahr investeert € 6,4 miljoen in een nieuw kantoorpand in Lauingen (D.) dat eind 2023 wordt opgeleverd.
Afbeelding artikel

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn locatie in Harsewinkel (D.) voor de productie van combines Trion en...
Afbeelding artikel

Väderstad Farm in Duitsland geopend

Väderstad opent officieel Väderstad Farm in Duitsland; een ontmoetingspunt voor klanten met allerhande innovaties.
Beheer
WP Admin