fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe JCB-wiellader van 20 ton met 282 pk

De nieuwe wiellader JCB 457S heeft een vermogen van 210 kW oftewel 282 pk. - Foto: JCB

Met het bijna 20 ton wegende vlaggenschip 457S breidt machinefabrikant JCB zijn assortiment wielladers voor de landbouw uit.

De nieuwe JCB 457S heeft een vermogen van 210 kW ofwel 282 pk. Het topmodel heeft 20-gaats heavy duty-assen. Deze zijn uit te rusten met een sperdifferentieel of een automatische 100% vergrendeling voor voldoende grip op gladde oppervlakten.

De grotere spoorbreedte maakt montage van grote banden mogelijk. Voor veld- en landbouwwerk biedt JCB de mogelijkheid om Trelleborg 710/75 R32- of Michelin 800/65 R32-banden te monteren. Met deze bandbreedte blijft de wiellader binnen de 3 meter.

Opfrisbeurt voor JCB 419 en 435

Naast het nieuwe topmodel krijgen JCB 419 en JCB 435 een S toegevoegd aan het type. Deze S-versie heeft een nieuwe achterkant inclusief contragewicht en nieuwe transmissie, assen, wielen en banden. De brandstoftank is verruimd tot 400 liter. Standaard heeft deze range wielladers van JCB een grofmazige radiator met een uitzwenkbare, hydraulisch aangedreven omkeerbare ventilator.

Aan deze shovels zijn de nieuwe opvouwbare JCB-grasvorken van 4,88 meter breed met een inhoud van 7,10 m3 te monteren. Optie op de JCB-wielladers zijn 3.600 graden ledverlichting, een koelbox, vloerbedekking, twee opklapbare zwaailichten en een roestvrijstalen uitlaat.

Auteur: Robin Looman

Wil je meer weten over JCB? Download de JCB-trekkertesten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Bobcat maakt L75 en L85 wielladers luxer, sneller en sterker

Machinefabrikant Bobcat kondigt een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 wielladers aan. Zo zullen deze compacte wielladers worden uitgerust...
Beheer
WP Admin