fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou introduceert zes nieuwe minishovels

Manitou komt met zes nieuwe minishovels, waaronder deze kleinste, de MLA 2-25 H. Het cijfer 2 staat voor de machine grootte (2 = klein, 5 = groot). Het cijfer ‘25’ staat voor het motorvermogen in pk’s . De ‘H’ staat voor de transmissie. In dit geval een hydrostaat. - Foto's: Bas van Hattum

Manitou komt met een nieuwe reeks minishovels, de MLA-serie. De machines worden grotendeels in Duitsland gebouwd en zijn naast de kleur rood ook in geel leverbaar.

De fabrikant levert zes nieuwe modellen. Daarmee komt het totale aanbod aan Manitou-minishovels op elf. De gebruiker kan kiezen uit een dichte cabine of een open veiligheidsframe. Voor reparaties of onderhoud kan de gehele cabine zijwaarts kantelen.

De hefkrachten variëren van 1 tot 3,3 ton. Kenmerkend is de forse gietstalen bumper achterop en de fraaie details, zoals een rvs-instapbeugel. De motor is een Perkins. Qua aankoppelbok is er keuze uit een Weideman-vierpuntsframe, een Euro-aankoppelframe (bekend van de voorladers) of een vlakke aansluitplaat.

Tekst gaat verder onder de foto

Boven het zware gietstalen contragewicht (en de bumper) zit deze sterk geïsoleerde motorkap, waardoor de machines aan de buitenkant stil zijn. De motor is een Perkins. Meer details verklapt Manitou over enkele weken.

Boven het zware gietstalen contragewicht (en de bumper) zit deze sterk geïsoleerde motorkap, waardoor de machines aan de buitenkant stil zijn. De motor is een Perkins. Meer details verklapt Manitou over enkele weken.

Ook onder merknaam GEHL verkrijgbaar

Bijzonder is dat Manitou de machines standaard heeft voorzien van een voertuig-volgsysteem, waarmee de machines op afstand zijn te volgen en uit te lezen. Wie dit niet wenst, kan het systeem uitschakelen.

De minishovels worden in verschillende Manitou-fabrieken gebouwd, waaronder in Italië en de Verenigde Staten. Het gros van de kleinere modellen wordt gebouwd in een fabriek in Duitsland.

De machines zijn naast de kleur rood ook in geel leverbaar. De merknaam verandert dan in Gehl en de serie heet dan AL.

Tekst gaat verder onder de foto

De MLA-minishovels bevatten enkele fraaie details, zoals deze RVS-instapbeugel en de behoorlijke hoeveelheid vaste hydrauliekleidingen onder de kantelbare cabine.

De MLA-minishovels bevatten enkele fraaie details, zoals deze RVS-instapbeugel en de behoorlijke hoeveelheid vaste hydrauliekleidingen onder de kantelbare cabine.

Manitou-minishovels voorheen Mustang

Detail: de voorganger van deze Manitou-minishovels werd eerder in Nederland verkocht onder de merknaam Mustang. Mustang maakt sinds 2008 deel uit van de Manitou Group. Net als voorheen met Mustang, verzorgt importeur Geert Jan de Kok de import en distributie van de Manitou-minishovels.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Afbeelding artikel

Manitou-verreiker besturen met je duim

Met de Manitou Steering Ministick kun je een Manitou-verreiker besturen door middel van duimbewegingen
Beheer
WP Admin