Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn maait ruim 13 meter breed met nieuwe maaier

De nieuwe Kuhn-maaier bestaat uit twee maaidelen die gemonteerd zijn op een getrokken onderstel. In totaal maait de machine zo tot 13,40 meter breed. Foto en video: Kuhn.

Kuhn introduceert een getrokken maaiercombinatie die tot ruim 13 meter breed maait. De zogenoemde FC 13460 RA-maaier is ook leverbaar met afvoerbanden om in één keer een zwad te vormen.

Werktuigfabrikant Kuhn komt met een nieuwe maaicombinatie waarmee in één werkgang 12,40 tot 13,40 meter breed wordt gemaaid. De zogeheten FC 13460 RA bestaat uit twee maaidelen die gemonteerd zijn op een getrokken onderstel. De maaier is leverbaar met afvoerbanden waarmee het gras meteen in een zwad wordt afgelegd, waarbij de zwadbreedte varieert van 1,80 tot 3 meter breed. Vanwege die zwadbreedte is de machine voorzien van een telescopische as waardoor de loopwielen kunnen uitschuiven. En dat biedt volgens Kuhn tegelijk stabiliteit bij het maken van een U-bocht op de kopakker, en in heuvelachtig gebied. De optionele afvoerbanden kunnen omhoog klappen, waardoor het gras breed wordt verspreid.

Lees verder onder de foto

De maaier is straks leverbaar met afvoerbanden waarmee je een zwad vormt van 1,8 tot 3 meter breed. De wielen kunnen daarom uitschuiven.

De maaier is straks leverbaar met afvoerbanden waarmee je een zwad vormt van 1,8 tot 3 meter breed. De wielen kunnen daarom uitschuiven.

Twee maaibalken

De maaiers zijn voorzien van zogeheten Optidisc Elite-maaibalken met een Fast-fit-snelwisselsysteem voor maaimesjes. Volgens Kuhn-importeur Reesink Agri uit Apeldoorn (Gld.) bestaan de twee achtermaaiers uit twee 2,60 meter brede maaibalken. De maaier is voorzien van kneuzers met stalen vingers, waarbij je de snelheid kunt instellen middels een versnellingsbak. Volgens Kuhn is er een zogeheten Lift-Control-veersysteem wat de bodemdruk van de maaiers regelt en zorgt voor een goede bodemvolging. Aanpassen van die drukontlasting gaat via een Isobus-bedieningsscherm, en ook de frontmaaier zou via een in de trekker geïntegreerd of separaat Isobus-scherm kunnen worden bediend.

Lees verder onder de foto

Op deze manier transporteer je de brede maaiers over de weg.

Op deze manier transporteer je de brede maaiers over de weg.

In 2023 in leverbaar

Afgelopen zomer testte Kuhn een prototype in Duitsland, en inmiddels wordt een beperkte nulserie gebouwd die in verschillende landen wordt getest. Naar verwachting is de nieuwe maaier in 2023 leverbaar in Nederland. Volgens Reesink Agri is er nog geen verkoopprijs bekend. Kuhn heeft de nieuwe maaier met name ontwikkelt voor wie werkt met een rijpadensysteem (Controlled Traffic Farming) op twaalf meter, en dus vooral voor buitenlandse markten. Maar Kuhn-importeur Reesink Agri verwacht ook in Nederland een afzetmarkt.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Herder Ecochopper maait bermen

Herder introduceert de Ecochopper. Deze maaiunit is een alternatief voor een klepelmaaier, vooral bedoeld voor het ecologisch maaien van bermen. Dat...
Afbeelding artikel

Kuhn zelfrijders nu Fase 5-motor en nieuwe functies

Machinefabrikant Kuhn voorziet de SPW Intense-zelfrijdende voermengwagens vanaf nu van een Fase 5 motor en van nieuwe functies. De Kuhn SPW...
Afbeelding artikel

Krone: 13 meter breed met twee getrokken maaiers

Machinefabrikant Krone komt met een koppelstuk om twee getrokken maaiers te combineren. Daardoor ontstaat een werkbreedte tot ruim 13 meter. Krone...
Beheer
WP Admin