Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn test getrokken 13 meter brede vlindermaaier

Kuhn test een getrokken vlindermaaier in een heuvellandschap. (Foto's: screenshots van een filmpje op Facebook-pagina van Profi)

Machinefabrikant Kuhn werkt vermoedelijk aan een dertien meter brede vlindermaaier, waarbij de achterste maaiers op een wielstel staan. Dat blijkt uit een video die circuleert op het internet, waarop te zien is hoe het prototype aan het maaien is.

Op het internet circuleert een video waarop te zien is dat machinefabrikant Kuhn vermoedelijk een dertien meter brede getrokken vlindermaaier test. Op een video die onze collega’s van het Duitse vakblad Profi publiceerde wordt in een heuvellandschap gemaaid met een Kuhn-frontmaaier en twee brede Kuhn-achtermaaiers die op een wielstel staan. Het gaat dus om een getrokken vlindermaaier, met sturende wielen. De maaier, een prototype, is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen in een zwad afleggen.

Lees verder onder de foto, en zie video onderaan

Het prototype is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen op een zwad afleggen.

Het prototype is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen op een zwad afleggen.

Vaste rijpaden
Kuhn-importeur Reesink Agri in Apeldoorn (Gld.) kan nog niets zeggen over een eventuele introductiedatum. Volgens Reesink Agri zou er wel markt zijn voor een dergelijk brede maaier. En dan met name in gebieden waar ‘Controlled Traffic Farming’ in populariteit toeneemt, waarbij alle bewerking met eenzelfde werkbreedte worden uitgevoerd en er wordt gereden over vaste rijpaden. Maar ook in Nederland zou volgens de importeur vraag zijn naar een dergelijk brede maaier.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere uit 1960 geveild voor $350.000

Voor het prototype van de John Deere 8020-kniktrekker (serienummer #1000) is omgerekend € 317.000 geboden tijdens de Mecum Gone Farmin’ Spring...
Afbeelding artikel

Kuhn maait ruim 13 meter breed met nieuwe maaier

Kuhn introduceert een getrokken maaiercombinatie die tot ruim 13 meter breed maait. De zogenoemde FC 13460 RA-maaier is ook leverbaar met...
Afbeelding artikel

Kuhn zelfrijders nu Fase 5-motor en nieuwe functies

Machinefabrikant Kuhn voorziet de SPW Intense-zelfrijdende voermengwagens vanaf nu van een Fase 5 motor en van nieuwe functies. De Kuhn SPW...
Beheer
WP Admin