Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn test getrokken 13 meter brede vlindermaaier

Kuhn test een getrokken vlindermaaier in een heuvellandschap. (Foto's: screenshots van een filmpje op Facebook-pagina van Profi)

Machinefabrikant Kuhn werkt vermoedelijk aan een dertien meter brede vlindermaaier, waarbij de achterste maaiers op een wielstel staan. Dat blijkt uit een video die circuleert op het internet, waarop te zien is hoe het prototype aan het maaien is.

Op het internet circuleert een video waarop te zien is dat machinefabrikant Kuhn vermoedelijk een dertien meter brede getrokken vlindermaaier test. Op een video die onze collega’s van het Duitse vakblad Profi publiceerde wordt in een heuvellandschap gemaaid met een Kuhn-frontmaaier en twee brede Kuhn-achtermaaiers die op een wielstel staan. Het gaat dus om een getrokken vlindermaaier, met sturende wielen. De maaier, een prototype, is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen in een zwad afleggen.

Lees verder onder de foto, en zie video onderaan

Het prototype is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen op een zwad afleggen.

Het prototype is voorzien van afvoerbanden die het gras meteen op een zwad afleggen.

Vaste rijpaden
Kuhn-importeur Reesink Agri in Apeldoorn (Gld.) kan nog niets zeggen over een eventuele introductiedatum. Volgens Reesink Agri zou er wel markt zijn voor een dergelijk brede maaier. En dan met name in gebieden waar ‘Controlled Traffic Farming’ in populariteit toeneemt, waarbij alle bewerking met eenzelfde werkbreedte worden uitgevoerd en er wordt gereden over vaste rijpaden. Maar ook in Nederland zou volgens de importeur vraag zijn naar een dergelijk brede maaier.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Klassieker: IH 453 4WD

Op de DLG-tentoonstelling in Frankfurt stelde IHC in 1974 de International 453 met vierwielaandrijving voor. Die is uiteindelijk nooit op de...
Afbeelding artikel

Prototype nieuwe John Deere 6R-serie gespot

John Deere werkt aan een opvolger voor de huidige 6R-serie, blijkt uit spionagefoto’s uit Duitsland. Machinefabrikant John Deere werkt achter de...
Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt-trekker

Fendt werkt aan een nieuw trekkermodel. Dat blijkt uit spionagefoto’s van een prototype-trekker. De Duitse trekkerfabrikant Fendt werkt achter de schermen...