fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Väderstad Tempo L nu met centrale zaadtank

In plaats van vele kleine zaadtankjes heeft de Tempo L Central Fill een grote zaaigoedtank van 2.200 liter voorop en een 5.000 liter kunstmesttank daarachter.

Väderstad presenteert de Tempo L Central Fill-precisiezaaimachine. Niet langer moet de gebruiker bij elk zaaielement afzonderlijk steeds de voorraad zaaigoed aanvullen. De elementen worden bij de Central Fill ‘bevoorraad’ vanuit één centrale zaaigoedtank.

De centrale tank kan tegelijkertijd zaad en kunstmest bevatten en is gelijk aan de tank op de eveneens nieuwe Inspire 1200 C-zaaimachine. Met de Central Fill-functie kan de bestuurder meer werk per dag leveren. De nieuwe Tempo L Central Fill is leverbaar met 16 of 24 zaaielementen. De rijafstand varieert, afhankelijk van het model, van 450 tot 762 mm.

Tekst gaat verder onder foto

Werkbreedtes van de modellen 16 en 24 gaan van 4,5 tot 7,6 meter.

Werkbreedtes van de modellen 16 en 24 gaan van 4,5 tot 7,6 meter.

De zaadtank telt twee compartimenten: voorin past 2.200 liter zaaizaad en daar achter komt 5.000 liter kunstmest, in totaal 7.200 liter. Twee ventilatoren vooraan blazen zaad en kunstmest gemengd naar de zaaielementen. Elk zaaielement stuurt zelf het aantal zaden aan dat nodig volgens het PowerShoot-precisiedoseersysteem.

De nieuwe Tempo L 16-24 met Central Fill is te zien op de Agritechnica in februari 2022. Vanaf eind 2022 leverbaar. De prijs is nog niet bekend.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Afbeelding artikel

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er...
Beheer
WP Admin