Terug naar nieuwsoverzicht

Väderstad Tempo L nu met centrale zaadtank

In plaats van vele kleine zaadtankjes heeft de Tempo L Central Fill een grote zaaigoedtank van 2.200 liter voorop en een 5.000 liter kunstmesttank daarachter.

Väderstad presenteert de Tempo L Central Fill-precisiezaaimachine. Niet langer moet de gebruiker bij elk zaaielement afzonderlijk steeds de voorraad zaaigoed aanvullen. De elementen worden bij de Central Fill ‘bevoorraad’ vanuit één centrale zaaigoedtank.

De centrale tank kan tegelijkertijd zaad en kunstmest bevatten en is gelijk aan de tank op de eveneens nieuwe Inspire 1200 C-zaaimachine. Met de Central Fill-functie kan de bestuurder meer werk per dag leveren. De nieuwe Tempo L Central Fill is leverbaar met 16 of 24 zaaielementen. De rijafstand varieert, afhankelijk van het model, van 450 tot 762 mm.

Tekst gaat verder onder foto

Werkbreedtes van de modellen 16 en 24 gaan van 4,5 tot 7,6 meter.

Werkbreedtes van de modellen 16 en 24 gaan van 4,5 tot 7,6 meter.

De zaadtank telt twee compartimenten: voorin past 2.200 liter zaaizaad en daar achter komt 5.000 liter kunstmest, in totaal 7.200 liter. Twee ventilatoren vooraan blazen zaad en kunstmest gemengd naar de zaaielementen. Elk zaaielement stuurt zelf het aantal zaden aan dat nodig volgens het PowerShoot-precisiedoseersysteem.

De nieuwe Tempo L 16-24 met Central Fill is te zien op de Agritechnica in februari 2022. Vanaf eind 2022 leverbaar. De prijs is nog niet bekend.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone presenteert precisiezaaimachine Centaya 3000 Special

Amazone breidt zijn assortiment pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya 3000 Special. Deze vervangt de AD-P Special.
Afbeelding artikel

USA | Akkerbouwer bouwt zelfrijdende zaaimachine

Een bijzonder sleutelproject van de Amerikaan Glenn Lindberg: een gigantische, zelfrijdende pneumatische zaaimachine.
Afbeelding artikel

Homburg Holland bouwt 9 meter brede hefgedragen Väderstad-maiszaaimachine

De 12-rijige Vӓderstad hefgedragen zaaimachine heeft een werkbreedte van 9 meter en zaait mais op 75 centimeter rijafstand.
Beheer
WP Admin