fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Delvano en Krone winnen innovatieprijzen op Agribex

De Agribex zal dit jaar haar deuren openen op 8 tot en met 12 december in Brussels Expo (BE.). Foto: Agribex.

Op 8 tot en met 12 december staat de Agribex gepland. De Belgische, internationale beurs, die georganiseerd is door Fedagrim, verwacht zo’n 90.000 bezoekers over vijf dagen. Inmiddels maakte de organisatie bekend welke innovaties in de prijzen vallen.

De beursorganisatie van de Belgische landbouwshow Agribex maakt vandaag de winnaars bekend van de innovatieprijzen. Onder andere Delvano en Krone vallen in de prijzen. Traditiegetrouw kent de jury prijzen toe aan drie verschillende sectoren: zilveren aren (voor de akkerbouw), zilveren hoeven (veehouderij) en een zilveren buxus (cultuurtechniek). Dit jaar ontving de jury 45 dossiers waarvan 24 in aanmerking kwamen voor een aar, 11 voor een hoef en 10 voor een buxus. Uit de evaluatie bleek dat geen dossier in aanmerking komt voor de hoofdprijs: een gouden plak. Zes dossiers van de in totaal 45 dossiers wonnen een zilveren prijs.

Zilveren aar voor Delvano en Krone

Delvano viel in de prijzen voor het Smart-Multi-Connect. Dit bedieningsconcept maakt het mogelijk om met verschillende toestellen (smartphone, tablet, laptop en PC) op hetzelfde moment met de veldspuit te verbinden voor bediening, diagnose, software updates en op afstand de machine volgen. Dit kan zowel via ethernet-, wifi-, als 3G/4G verbinding. Zo kun je dus een extra bedieningsscherm in de cabine aansluiten, de spuit buiten de cabine bedienen (zoals spuitdoppen wisselen of vullen) en diagnose en opvolging op afstand (zoals bekijken en verwerken van uitgevoerde taken). De enige benodigdheid is een webbrowser. Een app is dus niet nodig.

Lees verder onder de foto

Het Smart-Multi-Connect van Delvano (foto: Delvano).

Het Smart-Multi-Connect van Delvano (foto: Delvano).

Krone viel in de prijzen met het ExactUnload wat we onlangs zagen op de Krone GX-losbandwagen. De optie maakt het mogelijk om vooraf de gewenste lengte van de losplaats te kiezen. Stel dat de sleufsilo 65 meter lang is, dan verdeeld de wagen zijn vracht over de hele lengte. Door automatisch de lossnelheid aan te passen aan de rijsnelheid, ligt er een egale laag over de opgegeven lengte. Dit zorgt voor verdeelgemak van bijvoorbeeld de shovelchauffeur die de vracht vervolgens verdeelt en vastrijdt.

Lees verder onder de foto

Krone EasyUnload (foto: Krone)

Krone EasyUnload (foto: Krone)

Zilveren hoeven voor VDW, Wennemars en Urban

VDW diende de Quattro in. Een getrokken reiniger en snijder van bieten en andere knollen. Reiniging gebeurt droog of nat, via twee walsen en een al dan niet met water gevulde trommel. Snijden gebeurt middels een snijkamer die tot 22 ton per uur kan verwerken. De flexibiliteit, arbeidsgemak, capaciteit en ergonomie viel bij de jury in de smaak.

Lees verder onder de foto

VDW Quattro (foto: VDW)

VDW Quattro (foto: VDW)

Wennemars ontwikkelde een ophangsysteem voor speenemmers voor kalveren. Het bedrijf wilde een oplossing bieden voor kalveren die speenemmers van de haak afgooien. Het ECF-ophangsysteem vergrendelt de emmer waarmee dit niet meer kan gebeuren. In een luxere uitvoering kan de emmer omhoog gezet worden en is zo buiten het bereik van het kalf. Ook kan de emmer na schoonmaken op zijn kop bij het kalf gehangen worden. Een deksel voorkomt vliegen in de melk die de speen verstoppen. Het systeem viel in de prijzen doordat het een eenvoudig maar innovatief systeem is, welke op alle (melk)veebedrijven toegepast kan worden.

Lees verder onder de foto

Wennemars ECF ophanghaak voor speenemmer (Foto: Wennemars)

Wennemars ECF ophanghaak voor speenemmer (Foto: Wennemars)

Urban viel in de prijzen met de Alma Pro hygiëneSet UV-C automatische melkdispenser die gebruik maakt van ultraviolet-C (UV-C) licht om binnen 11 seconden 90% van de aanwezige ziektekiemen te vernietigen. Dit gebeurt zodra het kalf klaar is met drinken. Ook in de tank zit een gelijk systeem dat vóór het maken van nieuwe melk de binnenkant en leidingwerk reinigt. Dit komt de gezondheid van het kalf en het arbeidsgemak ten goede.

Lees verder onder de foto

Urban Alma Pro HygiëneSet UV-C (foto: Urban)

Urban Alma Pro HygiëneSet UV-C (foto: Urban)

Zilveren buxus voor AgXtend

Ook AgXtend valt binnen de zes zilveren medailles met een zilveren buxus. Zij dienden de Xpower XPU-elektrofysische onkruidvernietiger in. De machine is een versie van de al eerder met een zilveren medaille beloonde Xpower, welke bedoeld is voor onkruidbestrijding in steden.

AgXtend Xpower XPU (foto: CNH Industrial)

AgXtend Xpower XPU (foto: CNH Industrial)

Gerelateerde tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Afbeelding artikel

Video | Manitou presenteert zijn eerste elektrische landbouwverreiker

De Franse machinefabrikant Manitou toonde zijn eerste elektrische landbouwverreiker MLT 625-E afgelopen week op vakbeurs Agribex.
Beheer
WP Admin