Terug naar nieuwsoverzicht

Burel neemt Frandent over

Een Sulky Progress-zaaimachine aan het werk.

Sinds 1 juli heeft de Franse Burel Groep, maker van onder meer Sulky-zaaimachines en -kunstmeststrooiers, een meerderheidsaandeel in de Italiaanse Frandent Groep. De bestaande samenwerking van de twee wordt daarmee hechter, en eindigt over vier jaar in een volledige overname.

De overeenkomst voorziet tevens in de aankoop van de resterende aandelen van Frandent-oprichter Ezio Bruno in 2025. Dit bedrijf ontwerpt en bouwt in Osasco (It) landbouwmachines, waaronder rotorkopeggen. Verder omvat het leveringsprogramma 23 modellen schudders en zwadharken, variërend van 2,0 tot 8,4 meter werkbreedte.

Zaaicombi’s

Beide bedrijven zijn goede bekenden; ze startten in 2001 een samenwerkingsverband vanwege de groeiende trend om zaaimachines te combineren met een grondbewerkingsmachine. Burel had wel de zaaitechniek in huis, maar ontbeerde kennis van grondbewerking. Frandent vervaardigt sindsdien rotorkopeggen van 3,0 tot 8,0 meter werkbreedte voor het Burel-merk Sulky. De teller staan inmiddels op 10.000 stuks, voor combinaties met de Tramline-, Master-, Progress- en TF-zaaimachines.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNHi neemt Sampierana over

CNH Industrial, moederbedrijf van onder meer New Holland en Case IH, heeft een belang van 90% verworven in het Italiaanse Sampierana...
Afbeelding artikel

Mechan Groep krijgt te maken met twee aandeelhouders

De leiding van Zweegers Equipment Group ligt in handen van Gerrit van der Scheer.
Afbeelding artikel

Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Een hackaanval zorgt ervoor dat de productie van Agco-machines inmiddels al een week stil ligt.
Beheer
WP Admin