Terug naar nieuwsoverzicht

Burel neemt Frandent over

Een Sulky Progress-zaaimachine aan het werk.

Sinds 1 juli heeft de Franse Burel Groep, maker van onder meer Sulky-zaaimachines en -kunstmeststrooiers, een meerderheidsaandeel in de Italiaanse Frandent Groep. De bestaande samenwerking van de twee wordt daarmee hechter, en eindigt over vier jaar in een volledige overname.

De overeenkomst voorziet tevens in de aankoop van de resterende aandelen van Frandent-oprichter Ezio Bruno in 2025. Dit bedrijf ontwerpt en bouwt in Osasco (It) landbouwmachines, waaronder rotorkopeggen. Verder omvat het leveringsprogramma 23 modellen schudders en zwadharken, variërend van 2,0 tot 8,4 meter werkbreedte.

Zaaicombi’s

Beide bedrijven zijn goede bekenden; ze startten in 2001 een samenwerkingsverband vanwege de groeiende trend om zaaimachines te combineren met een grondbewerkingsmachine. Burel had wel de zaaitechniek in huis, maar ontbeerde kennis van grondbewerking. Frandent vervaardigt sindsdien rotorkopeggen van 3,0 tot 8,0 meter werkbreedte voor het Burel-merk Sulky. De teller staan inmiddels op 10.000 stuks, voor combinaties met de Tramline-, Master-, Progress- en TF-zaaimachines.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNHi neemt Sampierana over

CNH Industrial, moederbedrijf van onder meer New Holland en Case IH, heeft een belang van 90% verworven in het Italiaanse Sampierana...
Afbeelding artikel

Kubota opent een nieuw distributiecentrum in Frankrijk

Het Japanse Kubota wil met het nieuwe distributiecentrum in Frankrijk zijn aanwezigheid in Europa verder versterken.
Afbeelding artikel

Hanskamp wint zilver met BeddingCleaner op Eurotier 2022

Hanskamp uit Doetinchem (Gld.) wint de zilveren innovatie-award met zijn BeddingCleaner op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.).
Beheer
WP Admin