fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Sulky-zaaimachines voor lichte en zware bodems

Een Sulky Progress-zaaimachine aan het werk. Deze machine is uitgerust met de zogenoemde Twindisc- zaaibalk met aan elke zaaipijp twee schijven met een hogere instelbare kouterdruk.

Op de laatste editie van de Sima in Parijs introduceerde Sulky twee prototypes van nieuwe zaaimachines: de Master P30 en de Progress P50. Nu zijn ze klaar voor de verkoop.

Beide zaaimachines zijn pneumatische en optioneel uit te rusten met een rotorkopeg. De Master is volgens de fabrikant een eenvoudige machine met een werkbreedte van 3 meter. Er is keuze uit 2 verschillende zaaibalken, de Unisoc en de Unidisc. De Unisoc is vooral geschikt voor de lichtere gronden zoals een zandgrond. De Unisoc heeft 20 zaaipijpen.De Unidisc is vooral geschikt voor de zware gronden. Daarnaast kan de Unidisc ook beter zaaien tussen plantresten. De Unidisc heeft 24 zaaipijpen. De zaaibalken zijn niet uitwisselbaar. Standaard stuur je de ventilator mechanisch aan. Optioneel kun je de ventilator ook elektrisch aansturen, waarbij je de gift per hectare kunt invoeren.

Van 3 tot 4 meter

De Progress-serie is een luxere zaaimachine met werkbreedtes van 3, 3,5 en 4 meter. Alle werkbreedtes zijn in Nederland leverbaar. Hier is er keuze uit 3 verschillende zaaibalken, de Unisoc, de Twindisc en de Cultidisc. De Unisoc is de eenvoudige uitvoering met kouters, vooral geschikt voor goed voorbereide gronden. De Twindisc heeft 2 schijven met een hogere kouterdruk. Daardoor is de Twindisc beter in staat om een egale zaaidiepte te realiseren. Hier is een goed voorbereide grond ook van belang. Beide zaaibalken hebben 24 zaaipijpen. De Cultidisc heeft ook 2 schijven, maar is vooral geschikt voor de zwaardere omstandigheden, dus tussen stenen of plantenresten. De zaaibalk heeft 20 zaaipijpen. De zaaibalken zijn niet uitwisselbaar.

3 zaadtanks aan boord

Bijzonder is dat de Progress-zaaimachines optioneel uitgerust kunnen worden met 3 gescheiden zaadtanks. Hiervoor gaat de grote zaadtank doormidden en wordt er een kleine zaadtank achterop geplaatst. Hiermee kun je zaaizaden combineren en ook nog kunstmestkorrels toevoegen. De Progress is AEF-gecertificeerd, wat betekent dat je de machine kan bedienen en instellen via een isobus-terminal. Daarnaast kun je de machine ook draadloos bedienen via een iPad middels een wifiverbinding. Bedienen met een andere tablet is niet mogelijk. Elke zaaipijp is onafhankelijk uit te schakelen. Dit kan handmatig maar desgewenst ook gekoppeld aan een gps-systeem. Als je een taakkaart inlaat, slaat de machine dus automatisch de spuitsporen over.

De 3 meter brede Master kost € 17.305. De 3 meter brede Progress € 27.260. Importeur is Farmstore BV in Bleskensgraaf.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Merknaam Sulky wordt Sky

Per direct stapt werktuigenfabrikant Burel over op een nieuwe kleurstelling en introduceert hij Sky als merknaam voor alle producten.
Afbeelding artikel

25% mest besparen met Pudama-zaaitechniek van Kverneland

Kverneland ontwikkelde voor de Optima TF Profi SX een innovatieve zaaitechniek, die 25% kunstmest bespaart met behoud van opbrengst.
Afbeelding artikel

Farmstore verhuist naar Cuijk

Farmstore in Bleskensgraaf (Z-H.) verhuist naar een nieuwe locatie in Cuijk (Gld).
Beheer
WP Admin