fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Sulky SpeedControl compenseert invloed rijwind

Sulky ontwikkelde een nieuwe techniek voor op hun kunstmeststrooiers, waarbij de instelling van het strooibeeld automatisch de toenemende rijwind bij hogere rijsnelheid corrigeert. Deze technologie, waar we al eerder over schreven, heeft een meerprijs van ongeveer €1950.

Sulky, fabrikant van kunstmeststrooiers, zaaimachines en grondbewerking, introduceert met de SpeedControl naar eigen zeggen een nieuwe innovatie op het gebied van kunstmest strooien. “Bij hogere rijsnelheden speelt rijwind een rol in de verdeling van de kunstmest”, legt Chris van de Lindeloof van Farmstore. Met Speed Control worden de kunstmestkorrels in feite meer in het midden van de strooischijf gegooid naar mate de rijsnelheid toeneemt. De schoep geeft dan namelijk meer energie mee aan de korrel zodat die verder weg wordt gestrooid. Op die manier wordt de ‘smallere werkbreedte’ die ontstaat door toename van rijwind, volautomatisch gecompenseerd door het strooibeeld te ‘verbreden’.

Voorbeeld met of zonder SpeedControl met een rijsnelheid van 20 km/uur

SpeedControl is beschikbaar op de Sulky X40+ Econov en X50+ Econov. Wie een dergelijk model mét deze nieuwe technologie wil, betaald een meerprijs van zo’n 1950 euro. De eerste strooiers met deze technologie worden begin 2022 verwacht.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Merknaam Sulky wordt Sky

Per direct stapt werktuigenfabrikant Burel over op een nieuwe kleurstelling en introduceert hij Sky als merknaam voor alle producten.
Afbeelding artikel

Farmstore verhuist naar Cuijk

Farmstore in Bleskensgraaf (Z-H.) verhuist naar een nieuwe locatie in Cuijk (Gld).
Afbeelding artikel

Sulky-strooier compenseert de invloed van rijwind

Volgens machinefabrikant Sulky beïnvloedt de rijwind die ontstaat bij het kunstmest strooien op hogere rijsnelheid het strooibeeld negatief. Sulky bedacht daarom...
Beheer
WP Admin