fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Toekomst van de landbouw volgens John Deere (Video)

Op een video die John Deere onlangs publiceerde, toont het bedrijf een zwerm elektrische autonome trekkers aan het werk. ‘Een blik op hoe de toekomst van de landbouw eruit zou kunnen zien’, schrijft het bedrijf.

 

De video geeft een inkijkje op John Deere’s elektrische en autonome concepten en hoe deze met elkaar kunnen samenwerken op het perceel.

 

De getoonde machines zijn de zogenaamde GridCON, een cabineloze elektrische trekker met verlengsnoer, en een John Deere Joker. Dit is een autonome kniktrekker met een enkele as en rupsbanden. De Joker weegt minder dan 5 ton, heeft een elektrische aandrijving van 250 kW, een aftakasaandrijving van 250 kW en 2 vermogensuitgangen van 250 kW voor werktuigen en machines. Dat is gecombineerd 1 megawatt. De GridCON is een concept van hoe de fabrikant de Joker van stroom kan voorzien, met een lange voedingskabel. Het geheel is op afstand bestuurd.

GridCON2

Naast de GridCON die samenwerkt met de Joker, toont de video ook de GridCON2. Deze heeft een stroomkabel van 3000 meter. Dat is 2000 meer dan de vorige versie. Deze is goed voor 1000KW, ten opzichte van 300KW in de GridCON. De stroomhaspel, die op de eerste versie vooraan de trekker werd geplaatst, zit bij het nieuwe model in het midden van de machine. Afhankelijk van de werkbreedte van het werktuig wordt de kabel op gepaste afstand op de grond gelegd. Het op- en afrollen van de kabel gaat met uiterste precisie en wel zo dat de kabel nooit in de war komt met de trekkerwielen of het werktuig. Zelfs niet tijdens het keren op de kopakker.

De Joker:

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Onderhoud elektrische trekker; monteurs moeten kiezen’

Een monteur met kennis van dieselmotoren kon alles repareren. En nu, met de elektrische trekker?
Afbeelding artikel

Eerste volledig elektrische Fendt afgeleverd

Fendt dealer Holland-Utrecht leverde net voor kerst de eerste volledig elektrische Fendt af aan Van Huizen Groenvoorziening. Die gaat de trekker...
Afbeelding artikel

Accu beperkende schakel bij elektrische trekker

Elektrische trekkers: de een moet er niet aan denken, de ander móet wel. Bijvoorbeeld om de CO2-uitstoot in de civiele sector...
Beheer
WP Admin