fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tobroco-Giant wordt ‘full-liner compact materieel’

Tobroco-Giant bouwt en verkoopt compacte wielladers en verreikers. - Foto: Tobroco Giant

Tobroco-Giant uit Oisterwijk neemt Ulbo Machinery in Zwolle over. Doel is de onderneming te verbreden tot een full-liner in compact materieel.

Het Brabantse Tobroco-Giant is in de landbouw gekend als fabrikant/leverancier van de Giant wiel- en skid steerladers, verreikers en aanbouwdelen. Ulbo maakt onder de merknaam Samac sinds 1965 een assortiment verdichtingsmachines (trilplaten en -stampers) en zet deze internationaal in de markt. Met de overname geeft Tobroco invulling aan zijn strategie om door te groeien tot full-liner in compact materieel. Alle mensen en gebouwen van Ulbo gaan over naar de nieuwe eigenaar.

Tobroco-Giant gaat de Samac-machines verkopen via zijn netwerk van 750 dealers in 60 landen, en zal omgekeerd de Giants aanbieden via het netwerk van Samac/Ulco. Deels zullen beide merken bij bestaande afnemers bekend zijn, anderzijds hoopt Tobroco met deze krachtenbundeling nieuwe marktsegmenten aan te boren bij verhuurbedrijven, hoveniers, stratenmakers en in het grondverzet. Verder moet de samenwerking efficiëntie opleveren bij de inkoop en bij het ontwikkelen van nieuwe producten, bijvoorbeeld op het gebied van elektrificatie. Trobroco ontwikkelde reeds twee elektrisch aangedreven wielladers en Samac is een eind op weg met een elektrische trilplaat en een stamper.

CEO Jan Alwin Ulderink (l) verkocht Ulco, producent van Samac-machines, aan Tobroco-Giant van Toine Brock (r.).

CEO Jan Alwin Ulderink (l) verkocht Ulco, producent van Samac-machines, aan Tobroco-Giant van Toine Brock (r.).

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Afbeelding artikel

Manitou-miniverreiker versus Manitou-minishovel: verschillen én overeenkomsten

Miniverreiker versus minishovel is eigenlijk appels met peren vergelijken. Toch hebben beide Manitou's verrassend veel overeenkomsten.
Beheer
WP Admin